Hlavní obsah

Tyran Capello se s Rusy nepáře. Zakázal jim ženské a teď i sociální sítě

Sao Paulo

Mohou se jen smutně dívat, jak třeba Holanďani trénují se svými dětmi a klidně i v den zápasu se mohou setkat se svými rodinami. Fotbalisté Ruska jsou na tom během světového šampionátu v Brazílii mnohem hůř. Vládne jim Fabio Capello, italský kouč, který se vybarvil jako pěkný tyran. Zakázal hráčům nejen ženské, ale teď i sociální sítě. De facto totiž zapochyboval o jejich inteligenci...

Foto: Grigory Dukor, Reuters

Tady velím já! Italský kouč ruských fotbalistů Fabio Capello je známý svou přísností...

Článek

Žádnou rodinnou idylku v ruském táboře nečekejte. Ruští reprezentanti se museli před vstupem do turnaje vzdát osobní přítomnosti svých něžnějších poloviček. „Nikdo z našich hráčů nemá tady v Brazílii svou manželku nebo přítelkyni," postěžoval si obránce Vasilij Berezuckij.

Může za to pochopitelně kouč Fabio Capello. Rusové mu platí v přepočtu 230 miliónů korun ročně, takže Ital je s přehledem nejlépe vydělávajícím trenérem na turnaji. Druhý Angličan Hodgson bere téměř dvakrát méně, 120 miliónů korun...

To ale Capellovi nestačí, hráče drží pěkně zkrátka. Zakázal jim nejen ženské, ale teď už také používání sociálních sítí. Chce se tak vyhnout nedorozuměním, které mohou špatně pochopené zkratkovité odkazy vyvolat.

Bojí se, že nemá inteligentní hráče...?

„Tweety mohou někdy přinést pořádně problémy, pokud nejsou napsané inteligentním způsobem. Abychom zabránili případným nepříjemnostem, raději jsem požádal hráče, aby se měsíc zdrželi příspěvků na sociálních sítích," cituje italského kouče agentura Reuters. Omezení se podle něj vztahují i na facebook a instagram.

Capello zdůraznil, že zákazem nechce omezit komunikaci ruských fotbalistů s fanoušky a médii. Na rozhovory dává novinářům k dispozici vždy dva hráče, jež během šampionátu postupně obměňuje.

Zkušený trenér ve středu oslaví své 68. narozeniny. Nejlepším dárkem by pro něj samozřejmě byla výhra v úvodním souboji MS s Korejci.

Reklama

Související témata: