Hlavní obsah

Kolumbie - Pobřeží slonoviny 2:1Bony se tentokrát neprosadil a Kolumbie je krůček od postupu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
64. Rodríguez 1 : 0
70. Quintero 2 : 0
73. Gervinho 2 : 1
Záznam online reportáže

První čtvrteční zápas ve skupině C na fotbalovém mistrovství světa v Brazílii byl jejím malým finále. V Brasílii se totiž utkaly týmy, které v prvním kole zvítězily. Stoprocentní už zůstala jen Kolumbie, která porazila Pobřeží slonoviny 2:1. Exsparťan Bony se tentokrát neprosadil, po hodině ho střídal Drogba. Pokud v noci Řecko porazí či remizuje s Japonskem, Kolumbie už oslaví postup do osmifinále.

Foto: Paul Hanna, Reuters

Wilfried Bony (vpravo) z Pobřeží slonoviny a Kolumbijec Mario Yepes.

Článek

Africké týmy na šampionátu rozhodně nezáří, a tak Pobřeží slonoviny připadla trochu nevděčná role vlajkové lodi černého kontinentu.

Kanonýr Drogba od začátku zápasu znovu usedl jen na lavičku, útok vedl exsparťan Bony Wilfried. Ani jeho tým však nezačal zápas v oslnivém stylu. Afričané hráli hodně do šířky a pomalu, Kolumbijci byli mnohem přímočařejší. I jejich akce proto byly nebezpečnější. Třeba Cuadrádo odcentroval do šestnáctky, kde v poslední chvíli hasil nebezpečí Zokora.

Ve 28. minutě pak přišla první velká šance. Rodríguez krásným pasem mezi dvěma obránci našel zcela osamoceného Gutierreze, který ale v pokutovém území sám před brankářem totálně selhal. Míč vůbec nedokázal poslat mezi tři tyče. Rozvážnost slonů naznačovala, že s bodem z druhého utkání na turnaji by byli spokojení. Až v závěru prvního poločasu se rozhoupali k větší aktivitě a vynutili si tlak. V nastaveném čase ho mohl korunovat Bony, jenže v hodně nadějné pozici promáchl ideální přihrávku ze strany.

Druhý poločas přinesl tři góly

Také po přestávce byli Afričané aktivnější. Touré si vymodlil přímý kop, do vápna nebezpečně pronikl Gervinho, akrobatickým pokusem míč znovu netrefil Bony. Jenže Kolumbijci byli rychlejší, stačil jim jeden průnik a střílený centr Cuadrada musel brankář Barry vytěsnit na břevno.

Byla to předzvěst prvního gólu. Sloni se nedomluvili a zbytečně míč zahráli na roh. Cuadrado ho v 64. minutě zahrál přesně a Rodríguez hlavou otevřel skóre. Tou dobou už byl místo Bonyho na hřišti Drogba a táhl útoky za vyrovnáním. Jenže Kolumbie brzy vedla již o dva góly, lacino nabídnutý brejk jistě proměnil střídající Quintero.

Zápas se konečně rozproudil naplno, sloni o tři minuty později snížili. Gervinho předvedl parádní individuální akci a prostřelil Ospinu. Afričané si v závěru vytvořili velký tlak, ale vyrovnat už nedokázali.

MS ve fotbale - základní skupina C:
Kolumbie - Pobřeží slonoviny 2:1 (0:0)
Branky: 64. Rodríguez, 70. Quintero - 73. Gervinho. Rozhodčí: Webb - Mullarkey, Cann (všichni Anglie). ŽK: Zokora, Tioté. Diváci: 68 748.
Kolumbie: Ospina - Zúňiga, Zapata, Yepes, Armero (72. Arias) - Aguilar (79. Mejía), C. Sánchez - Cuadrado, J. Rodríguez, Ibarbo (53. Quintero) - T. Gutiérrez. Trenér: Pekerman.
Pobřeží slonoviny: Barry - Aurier, Zokora, Bamba, Boka - Dié (73. Bolly), Tioté - Gervinho, Y. Touré, Gradel (67. Kalou) - Bony (60. Drogba). Trenér: Lamouchi.

Reklama

Související témata: