Hlavní obsah

Jsme absolutně zničení, naše šance je minimální, smutní Angličané

Sao Paulo/Praha

Stadión v Sao Paulu opouštěli frustrovaní. Po porážce 1:2 s Uruguayí Angličané vědí, že jejich situace je kritická. Po dvou zápasech mají na kontě nula bodů, k této cifře se ostatně blíží i jejich naděje na postup.

Foto: Paulo Whitaker, Reuters

Zklamaný Jordan Henderson opouští trávník po prohře s Uruguayí.

Článek
Fotogalerie

„Naše šance jsou neuvěřitelně nízko," pravil trenér Roy Hodgson. Anglii posune k postupu opravdu už jen zázrak. První podmínkou je, že Itálie v pátek musí porazit Kostariku. Pokud ano, museli by Angličané porazit Kostariku v závěrečném utkání a současně Uruguay by nesměla uhrát s Italy ani bod.

„Šance je malá, musíme držet palce Italům proti Kostarice, pak by se vidělo. Jsme však z druhé porážky absolutně zničení," řekl zlomeným hlasem stoper Phil Jagielka, který neuhlídal autora obou gólů Uruguaye Luise Suáreze při první brance.

„Doufal jsem, že to Suárez mine, bohužel to s přehledem proměnil. Stejně tak svoji druhou šanci, Uruguayi tak vyhrál zápas," podotkl Jagielka.

Přitom Angličané, podobně jako s Itálií v úvodním utkání, zahráli výborně. Dopadli však navlas stejně, opět padli 1:2. „V obou zápasech jsme ukázali dobrý fotbal. Jenže rozhoduje výsledek. A ten byl pokaždé negativní," uvedl Hodgson, který po vyrovnávacím gólu Wayna Rooneyho, pro něhož to byl vůbec první gól na mistrovstvích světa, věřil v dokonání obratu.

„Po tom gólu jsem myslel, že vyhrajeme, nebo že přinejhorším skončí zápas nerozhodně. Prožívám obrovské zklamání," hlesl anglický kouč. „Hráli jsme sice dobře, ale zas asi ne tolik, když jsme prohráli. Z mnoha šancí jsme vyprodukovali jediný gól, to je málo," zalitoval Jagielka.

Postoupí Anglie přes dvě prohry ze skupiny D do osmifinále MS?
Ano
24,4 %
Ne
75,6 %
Celkem hlasovalo 4060 čtenářů.

Reklama

Související témata: