Hlavní obsah

Karagunis po vyřazení s Kostarikou skončil v řecké reprezentaci

Recife

Kapitán řeckých fotbalistů Jorgos Karagunis ukončil reprezentační kariéru. Sedmatřicetiletý záložník o svém rozhodnutí informoval v neděli po vyřazení národního týmu v osmifinále mistrovství světa s Kostarikou.

Foto: Yves Herman, Reuters

Kapitán řeckých fotbalistů Jorgos Karagunis (třetí zleva) smutně sleduje, jak obránce Michael Umaňa (není na snímku) posílá Kostariku do čtvrtfinále MS.

Článek

"Tohle byl můj poslední zápas za Řecko," řekl Karagunis po utkání, které po devadesáti minutách a prodloužení skončilo 1:1, v penaltách však vyhrála Kostarika 5:3. "Chtěl jsem tady být alespoň o týden déle, ale to už teď nezměním," dodal.

Karagunis poprvé za národní tým nastoupil v roce 1999 a nakonec za něj odehrál 139 zápasů a dal deset branek. Nechyběl u nečekaného triumfu na mistrovství Evropy v roce 2004, celkem se s Řeckem představil na třech evropských a dvou světových šampionátech.

Teď však podle Karagunise přišel čas, aby uvolnil místo mladším hráčům. "Pomohli jsme jim nasbírat nějaké zkušenosti a teď je řada na nich," prohlásil bývalý záložník Panathinaikosu, Interu Milán, Benfiky Lisabon a Fulhamu.

Reklama

Související témata: