Hlavní obsah

Legendární Matthäus: Vyřazení Německa? Největší ostuda v historii reprezentace

Rusko/Praha

Lavina kritiky se valí dál. Totální kolaps úřadujících světových šampiónů, kteří se na mistrovství světa loučí už po základní skupině, nenechal v klidu ani největší legendy Německa. Za největší ostudu v historii německého fotbalu označil vystoupení národního týmu Lothar Matthäus. Výběr trenéra Joachima Löwa coby obhájce titulu skončil senzačně už v základní skupině, navíc na poslední příčce za trojicí Švédsko, Mexiko a Korea.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Němečtí fotbalisté Mario Gomez a Mats Hummels možná nevěří, že porážkou s Koreou pro obhájce prvenství šampionát skončil.

Článek
Fotogalerie

Na německých fanoušcích bylo vidět velké zklamání

"Tým nefungoval a netáhl za jeden provaz. Ani v jednom zápase neukázal srdce a co je horší, byl autokratický," citoval kapitána světových šampiónů z roku 1990 deník Bild. "Je to největší ostuda v historii německé reprezentace," přidal sedmapadesátiletý kouč.

Výběr Joachima Löwa vstoupil do šampionátu prohrou 0:1 s Mexikem, poté se štěstím porazil 2:1 Švédsko, ale na závěr skupiny nečekaně prohrál 0:2 s Koreou a obsadil poslední místo v tabulce. "Musíme se zastavit nad nominací. Myslím, že Löw promeškal správný okamžik na to, aby oživil tým mladou krví," uvedl Matthäus.

Do reprezentace se nečekaně nedostal Leroy Sané z Manchesteru City nebo útočník Sandro Wagner z Bayernu Mnichov. "Löw vzal do týmu všechny mistry světa z roku 2014, ale fotbal se změnil. Chyběla nám rychlost, myšlenka i síla," prohlásil.

"Proto nejsem zklamaný, že jsme vypadli. Prostě nehráli dobře a neměli na to," dodal Matthäus s tím, že na fiasku se podle něj podepsala i úspěšná bundesliga. "Možná jsme se všichni trochu uspokojili. V bundeslize všechno funguje, padá hodně gólů, hrají mladí hráči a stadióny jsou plné... Možná jsme proto obelhávali sami sebe," dodal.

Reklama

Související témata: