Hlavní obsah

Anglický záložník kvůli porodu odletěl z MS. Švédská opora čeká narození potomka v den osmifinále

Kaliningrad

Anglický záložník Fabian Delph po posledním utkání základní skupiny mistrovství světa s Belgií odletěl přímo z Kaliningradu domů. Osmadvacetiletý fotbalista odcestoval za manželkou, která má každým dnem přivést na svět jejich třetí dítě.

Foto: Lee Smith, Reuters

Anglický reprezentant Fabian Delph během utkání s Belgií.

Článek

Delph měl kvůli blížícímu se porodu dilema, zda vůbec na šampionát pojede. "Žena je drsná holka z Yorkshiru, tak to nějak zvládne," řekl v květnu před cestou do Ruska. "Navíc trenér byl v tomhle ohledu fantastický. Rodina je vždycky na prvním místě," prohlásil záložník Manchesteru City. Anglie k osmifinále s Kolumbií nastoupí v úterý.

Delph není jediným fotbalistou, který se během šampionátu v Rusku stal, nebo může stát otcem. Dánskému obránci Jonasi Knudsenovi se spoluhráči po výhře 1:0 nad Peru spoluhráči složili na soukromé letadlo, aby mohl odcestovat za ženou, která předčasně přivedla na svět dceru.

Naopak kapitán švédské reprezentace Andreas Granqvist se rozhodl zůstat s týmem, přestože jeho žena očekává narození druhého potomka přesně v den osmifinále se Švýcarskem.

Reklama

Související témata: