Hlavní obsah

Smutný Neymar: Je těžké znovu najít síly na to hrát fotbal, ale sen nezmizel

Brazilský fotbalista Neymar se jen těžko smiřoval s páteční porážkou 1:2 od Belgie ve čtvrtfinále mistrovství světa v Rusku a vyřazení dokonce označil za nejsmutnější okamžik v kariéře. Hvězdný útočník připustil, že bude chvíli trvat, než zase dostane chuť na fotbal.

Foto: Frank Augstein, ČTK/AP

Brazilec Neymar po jednom z pokusů vykoledovat si penaltu ve čtvrtfinále s Belgií, vlevo srbský sudí Milorad Mažič

Článek

"Mohu říct, že tohle je nejsmutnější moment mé kariéry. Je to neuvěřitelně bolestivé, protože jsme věděli, že bychom mohli jít dál. Věděli jsme, že na to máme podmínky, že můžeme přepsat historii. Ale bohužel ne v tento čas," uvedl Neymar na sociální síti.

"Je těžké znovu najít síly na to hrát fotbal. Ale jsem si jistý, že bůh mi dá dostatek síly, abych čelil čemukoliv. Nikdy nepřestanu děkovat bohu, dokonce i při porážce. Jsem šťastný, že jsem mohl být v tomhle týmu. Náš sen o zlatu byl přerušen, ale nezmizel z našich hlav a srdcí," dodal šestadvacetiletý útočník Paris St. Germain.

Neymar na přelomu února a března podstoupil operaci nohy a do pořádku se dal až těsně před šampionátem. V pěti zápasech na mistrovství v Rusku dal dvě branky a je nejčastěji střílejícím hráčem turnaje.

Reklama

Související témata: