Hlavní obsah

Brazilci jsou stále nejaktivnější tým MS, nejvíce naběhal Modrič

Přestože fotbalisté Brazílie odehráli o zápas méně než čtyři semifinalisté mistrovství světa v Rusku, stále jsou podle statistik nejaktivnějším týmem turnaje. "Kanárci" si připsali nejvíce útoků i střel a ve svém středu nadále mají nejčastěji střílejícího a faulovaného hráče šampionátu Neymara. Nejvíce kilometrů a odehraných minut posbíral Luka Modrič, který jako kapitán dovedl Chorvatsko do nedělního finále proti Francii.

Foto: Frank Augstein, ČTK/AP

Brazilec Neymar (vpravo) a Belgičan Toby Alderweireld ve čtvrtfinále MS.

Článek

Brazilci si připsali celkem 292 útoků a vyslali 103 střel, což však vedlo jen k osmi brankám. Ve čtvrtfinále vypadli s Belgií. "Rudí ďáblové" na kontě stále mají nejvíce gólů ze všech (14), na které potřebovali 94 ran.

Nejvíce střel mimo vyprodukovali Chorvatsko (50) a mezi jednotlivci pak jeho záložník Ivan Perišič, který minul prostor mezi tyčemi třináctkrát. Na branku nejpřesněji pálil Neymar, jeho 13 pokusů mu však stačilo jen na dva góly. Na kontě má i nejvíce střel celkem (27) a šestadvacetkrát byl faulován. Pětadvacetkrát soupeři nedovoleně zastavili Belgičana Edena Hazarda.

Nejvíce faulů si v týmové statistice připsali Chorvaté (101), kteří jsou však zároveň i nejvíce faulovaným celkem (93). Ante Rebič se provinil nedovoleným zákrokem devatenáctkrát, což z něj dělá nejvíce faulujícího hráče turnaje.

Španělsko stále vládne kategorii přihrávek jak v týmech, tak v jednotlivcích, i když skončilo už v osmifinále a má tak na kontě o dva zápasy méně než semifinalisté. Nejvíce pasů vyslal Sergio Ramos (485).

Nejvíce kilometrů naběhal Modrič, jenž už během šampionátu zdolal vzdálenost 63 kilometrů. Záložník Realu Madrid zároveň strávil na trávníku nejvíce minut ze všech hráčů turnaje (604). Brankářům podle zákroků vévodí Mexičan Guillermo Ochoa, přibližuje se však k němu Belgičan Thibaut Courtois. Na kolegu mezi tyčemi ztrácí před sobotním zápasem o třetí místo s Anglií už jen tři zákroky.

Reklama

Související témata: