Hlavní obsah

Zbytečná ztráta, láteří reprezentanti. S házenou Iry nepřevezli

Shodli se všichni do jednoho. Bezbranková plichta se Severním Irskem na domácím hřišti je hned na úvod kvalifikace zbytečná ztráta. „Ve skupině se ale počítá každý bod a třeba se na jejím konci ukáže, že i jeden z prvního zápasu bude dobrý,“ doufá obránce fotbalové reprezentace Pavel Kadeřábek. „Tvoříme nové mužstvo, ale spíš než zkušenosti nám chyběla chladnější hlava při zakončení,“ míní trenér Karel Jarolím.

Pavel Kadeřábek po utkání se Severním IrskemVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Karel Jarolím o utkání se Severním Irskem

Filip Novák hodnotí zápas se Severním Irskem

Pavel Kadeřábek po utkání se Severním Irskem

Je to prostě tutovka. Když na sebe narazí fotbalisté České republiky a Severního Irska, gól nepadne. Poslední dva vzájemné zápasy v rámci kvalifikace MS 2010 skončily bez branek - a navázala na ně také nedělní remíza na Letné.

„Nevstoupili jsme do zápasu špatně, byli jsme celkem aktivní a dvě tři šance si vytvořili. Jenže zbytečné ztráty, kdy jsme Iry pustili do brejků, nás přibrzdily. Začali jsme hrát víc do šířky, bylo málo aktivity - do půle to pak dobré nebylo," kaboní se kouč Karel Jarolím.

„Ve druhá půli jsme zlepšili pohyb, hráli víc po stranách a šancí bylo dost, jenže jsme žádnou bohužel neproměnili, takže zápas skončil 0:0. Druhá půle ukázala, kudy bychom měli jít. Některé šance šlo vyřešit líp. A když Filip Novák sám před brankou nedal, to už bylo dovršení," kroutí kouč hlavou.

Novák netušil, že je před gólmanem sám

„Počítal jsem, že když jsem na malém vápně, že mi někdo určitě dýchá na záda. Proto jsem rychle zakončil. Když jsem vystřelil a podíval se kolem sebe, nikdo tam nebyl. Mohl jsem se brankáře klidně zeptat, kam to chce," líčí dánský legionář Novák, jak zavraždil největší gólovou šanci.

„Vytvořili jsme si herní převahu, ale gól dát nedokázali. Náš původní tlak Irové otupili. Pak jsme hráli spíš házenou, takže o přestávce jsme si museli něco říci. Ve druhém poločase jsme měli šancí několik, ale bohužel žádnou neproměnili," lituje obránce Pavel Kadeřábek.

„Ke konci už Irům ubývaly síly a my dál jezdili po zadku. Chabá produktivita nás ale stála výhru," štve záložníka Ladislava Krejčího.

Reklama

Související témata: