Hlavní obsah

Chlapci, hlavně se vyspat! Cestovatelé jsou doma v Plzni, Pilsner Fest se jich ale netýká

Plzeň

Tak trochu bláznivý víkend fotbalových cestovatelů. V pátek nad ránem návrat z dalekého Ázerbájdžánu, odpoledne lehký trénink, hned po něm důkladná regenerace. V sobotu tradiční předzápasový program a v neděli večer závěrečný duel ztracené kvalifikace se San Marinem. Národní tým se právě v Plzni rozloučí s cyklem, který neskončil vytouženým postupem na světový šampionát v Rusku.

Foto: Pavel Dosadil, Sport.cz

Fotbalisté jsou teď hlavně cestovatelé... Zleva Tomáš Vaclík, Jakub Jankto a Antonín Barák.

Článek

Plzeň se těší na svůj Pilsner Fest, který během celé soboty proběhne na nádvoří pivovaru.

Fotbalistů se netýká. Když už do Ruska nepostoupili, chtějí kvalifikaci uzavřít důstojně. A po čtvrteční výhře 2:1 v Ázerbájdžánu hrají s otloukánkem ze San Marina hned v neděli.

„Cesta domů byla o něco delší než normálně. Dvě hodiny na letišti, čtyři a půl hodiny let, čekání na kufry... My, kteří jsme odehráli celý zápas, jsme hodně unavení. V letadle není prostor na nohy, cestujete skrčení. Věřím ale, že dobře zregenerujeme a budeme zase připravení. Lepší hrát po dvou dnech než čekat na další zápas týden," líčí italský legionář Jakub Jankto.

V letadle se moc nevyspali

Reprezentace přistála v Praze kolem čtvrté nad ránem, do Plzně dorazila po páté. Hráči měli občerstvení, něco mezi večeří a snídaní, pak dostali volno.

„Náročný program. Moc jsme toho nenaspali, musíme se pověnovat regeneraci. Já se v letadle nevyspím, takže mě docela pálí oči," líčí plzeňský záložník Jan Kopic, který si během dopoledne stihnul odskočit domů.

Po vítězném zápase se cestuje v lepší atmosféře, což nároďák po delší době okusil.

„Těším se do postele, jdu ještě něco dospat. Po zápase hůř usínám, takže pro mě bylo lepší letět hned po utkání. Stejně bych neusnul. Rozhodně nejde o alibi pro neděli. Času máme ještě dost, trenéři s regenerací počítají. Bude čas odpočinout si i během soboty," ujišťuje stoper Jakub Brabec.

Slavnosti piva se zkrátka Jarolímových hochů netýkají. Los jim nahrál, aby se s kvalifikací rozloučili pohodovou výhrou. A byl by hřích takovou šanci promarnit.

Nedělní duel se San Marinem se hraje v Plzni od 20:45, přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama