Hlavní obsah

Štěnice na hotelu? Angličané se v Rusku obávají špionáže

Petrohrad/Praha

Nezvykle přísná bezpečnostní opatření provázejí pobyt anglické fotbalové reprezentace na světovém šampionátu v Rusku. Vzhledem k napjaté situaci mezi oběma zeměmi po aféře spojené s otravou dvojitého agenta Sergeje Skripala a jeho dcery nervově paralytickou látkou novičok, se v Británii obávají, aby se Harry Kane a spol. nestali terčem špionáže.

Foto: Lee Smith, Reuters

Pobyt anglických fotbalistů na MS v Rusku provázejí přísná bezpečností opatření.

Článek

Každé tři dny prohlídky pokojů a společných prostor, zda v nich nejsou umístěné štěnice pro odposlechy, vedle desítek policistů hlídkují v komplexu poblíž Petrohradu příslušníci speciálních jednotek a ochranky, v korunách stromů jsou usazeni vojáci, píší britská média. Bezpečnostní opatření hodná setkání politických špiček. Chybí snad už jen tajný agent 007...

O tom, že anglické strana nechce nic ponechat náhodě, svědčí i fakt, že všichni fotbalisté Albionu nafasovali od asociace zbrusu nové smartphony, které po návratu ze šampionátu odevzdají. Veškerá data budou vymazána, aby se zabránilo přenosu případných špionážních softwarů či virů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.