Hlavní obsah

Tenhle trik se nepovedl! Íránský obránce zaujal proti Španělsku kotrmelcem při vhazování

Kazaň

Nebyl v základní sestavě, jen střídal. Nevstřelil gól a se Španělskem prohrál 0:1. Stejně však na sebe Íránec Milad Mohammadí strhl v Kazani pozornost málo vídaným kouskem, kterým diváky pobavil.

Foto: Sergei Grits, ČTK/AP

Íránec Milad Mohammadí (vlevo) v souboji se Španělem Diegem Costou.

Článek

Co provedl? Běžela už čtvrtá minuta nastaveného času, Írán prohrával se Španěly 0:1 a snažil se o vyrovnání. Íránci vhazovali v blízkosti španělské branky, do konce zbývalo pár desítek vteřin. Míče se ujal obránce Achmatu Groznyj Milad Mohammadí, který se na hřiště dostal v 69. minutě. Jeho úkol byl jasný, míč hodit co nejdál do vápna soupeře a jeho parťáci ještě měli šanci na senzační vyrovnání.

Políbil balón, podíval se k nebi, klepl si míčem o čelo a rozeběhl se. Na poslední chvíli však svůj plán nejspíše rozmyslel, ale už bylo pozdě. K údivu všech udělal hráč s číslem pět na dresu před postranní čarou jen kotoul. Poté se rychle vrátil a aut zopakoval již standardním způsobem. V kontextu situace jeho kousek vyzněl komicky.

„Miluji Mohammadího," reagoval na Twitteru například bývalý reprezentant Ghany Kevin-Prince Boateng. S hashtagem „numberone" - „jednička".

Íráncům však tento „trik" k vyrovnání nepomohl. Španělé vyhráli šťastným gólem Diega Costy z 54. minuty těsně 1:0 a se čtyřmi body mají blízko k postupu do vyřazovacích bojů.

Reklama

Související témata: