Hlavní obsah

Ostuda! Kolumbijský kapitán zkritizoval rozhodčího. Ve sporných momentech pískal pro Anglii, tvrdí

Moskva

Ostrá slova zněla z úst kolumbijského útočníka Falcaa na adresu rozhodčího Mikea Geigera. Ten podle dvaatřicetiletého kapitána Jihoameričanů v úterním osmifinálovém souboji s Anglií (1:1, 4:3 po pokutových kopech) na mistrovství světa v Rusku evropskému celku nadržoval.

Foto: John Sibley, Reuters

Americký rozhodčí Mike Geiger uděluje kapitánovi Kolumbie Falcaovi žlutou kartu.

Článek

"Přijde mi hodně zvláštní, že na takový zápas nasadili amerického rozhodčího. Mluvil pouze anglicky, což také svědčí o jistém stranění. Pomalu se nás snažil tlačit k vlastní bráně, to mi přišlo zřejmé," řekl novinářům Falcao.

Geiger ve vypjatém duelu, jenž v normální hrací době i po prodloužení skončil 1:1, rozdal osm žlutých karet a z toho šest pro Kolumbii. Jejím hráčům odpískal 23 z celkových 36 faulů. Zákrok Carlose Sáncheze na Harryho Kanea ohodnotil penaltou, kterou v 57. minutě nejlepší střelec turnaje proměnil a poslal Albion do vedení.

"Rozhodčí v situacích 50 na 50 pískal vždycky pro Anglii a to nás hrozně podkopalo. Neposuzoval zákroky podle stejných kritérií," prohlásil Falcao. "Je ostuda, že tohle se stalo v osmifinále mistrovství světa," dodal dvaatřicetiletý kanonýr, jenž má za sebou nepovedená angažmá v Manchesteru United a Chelsea.

Na třiačtyřicetiletého Geigera se už na ruském šampionátu zlobili Maročané za verdikty v utkání skupiny B proti Portugalsku (0:1). Podle záložníka Nurdína Ambarata dokonce americký sudí měl požádat hvězdného Cristiana Ronalda nebo jiného portugalského fotbalistu o dres, což Geiger označil za nesmysl.

Reklama

Související témata: