Hlavní obsah

V Bolívii se autobus s mladými fotbalisty zřítil do rokle, zahynulo nejméně 13 lidí

Při nehodě autobusu na jihu Bolívie, v němž cestovali i mladí fotbalisté týmu Cicles Club LaValle, zahynulo v neděli nejméně 13 lidí a dalších 26 bylo zraněno. Vůz se převrátil na horské silnici a zřítil se do více než 100 metrů hluboké rokle. Informovaly o tom tamní zdroje, například server paginasiete.bo.

Foto: Sport.cz

Zničený autobus po pádu do propasti.

Článek

Nehoda se stala u města Cieneguillas jižně od metropole La Paz. Podle médií jsou mezi mrtvými čtyři chlapci z argentinského fotbalového klubu, kteří cestovali na turnaj do Sucre.

Tragické dopravní nehody jsou v Bolívii stejně jako v mnoha dalších státech Latinské Ameriky velice časté. Na vině je většinou špatný technický stav vozidel a také nekvalitní, úzké silnice proplétající se skrz vysoká horská pásma, kde se přesto jezdí velice rychle.

Příčiny nehody se vyšetřují. Podle prvních zpráv autobusu selhaly brzdy.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas gólem přispěl k výhře Caroliny, Kämpf zapsal asistenci

Hokejisté Caroliny dokázali ve čtvrtečním zápase NHL porazit Detroit na svém ledě 4:0. Jednou brankou se na výhře Hurricanes podílel i český forvard Martin Nečas. Jednu asistenci si připsal útočník David Kämpf, jenž pomohl Torontu k vítězství 5:1 nad Washingtonem.
NačítámNačíst další články