Hlavní obsah

Trápení skončilo. Jirny ohlásily, že nedohrají třetí ligu

Česká fotbalová liga se sice teprve chystá ke startu své jarní části, ale pro jeden z týmů už soutěž skončila. Poslední tým tabulky – Viktorie Jirny – se rozhodl ze třetí ligy odstoupit. „Mohu tuto informaci potvrdit, dostali jsme přípis, že Jirny končí a na jaře hrát nebudou," řekl pro Sport.cz Jan Hořejší, vedoucí sekretář Řídící komise pro Čechy.

Foto: viktoriejirny.cz

Fotbalisté Viktorie Jirny už na jaře hrát ČFL nebudou.

Článek

Jirny v sezoně 2016/2017 i o rok dříve ČFL vyhrály. Po minulém ročníku jim patřila konečná sedmá příčka, což signalizovalo ústup ze slávy. V polovině tohoto ročníku se tým zmítaný finančními problémy krčil na poslední příčce tabulky. Během zimní pauzy se rozprchli hráči ke konkurenci, do divize odešel i trenér Václav Hradecký. Tým netrénoval a nikdo netušil, zda odehraje druhou část sezony. Nyní je jasno.

„Jirny jsou v tuto chvíli považovány za sestupujícího. Nikdo další tak ze třetí ligy padat nebude," poznamenal Hořejší s tím, že všechny výsledky Jiren budou anulovány. Jedno z mužstev třetí ligy tak bude mít vždy během jara o víkendu volno. V následující sezoně se ČFL výrazně promění. Do soutěže totiž nastoupí juniorské týmy a místo jedné soutěže s osmnácti účastníky se bude hrát ve dvou skupinách po šestnácti.

Jarní část ČFL startuje v sobotu 9. března.

Reklama

Související témata: