Hlavní obsah

Porazit 4:0 Mexiko, to už se nikomu z nás nepovede, rozplýval se nový kouč jednadvacítky Krejčí

San Pedro del Pinatar/Praha

Pochopitelně že byl nadmíru spokojený. S přístupem svých nových svěřenců k přípravě, která probíhala na španělském jihu ve výtečných klimatických podmínkách, z konkurence, která se v reprezentační jednadvacítce vytváří, s formující se dobrou partou mladíků rovněž. A když k tomu trenér Karel Krejčí připočetl i remízu v přátelském duelu s Islandem a vysokou výhru 4:0 nad Mexikem, pochopitelně si liboval.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér jednadvacítky Karel Krejčí.

Článek
Fotogalerie

„Vyhrát 4:0 nad Mexikem, to už se podle mě nikomu z nás nepovede," připomínal Karel Krejčí jednoznačný výsledek v duelu na závěr přípravy. Poslal do něho hráče, kteří nenastoupili proti Islandu, a ukázalo se, že šlo o prozíravý tah.

„Během soustředění vypadali všichni hráči dobře a cítili jsme, že chtějí bojovat o místo v sestavě. Proto jsme se rozhodli dát všem stejnou šanci," vysvětloval trenér.

„Nechci výhru nijak přeceňovat, ale každopádně jde o dobrý výsledek a zároveň i slušný herní projev. Navíc jsem rád, že se v zápasech objevovaly věci, jež jsme nacvičovali v trénincích. Vyhráli jsme prostě zaslouženě, a navíc po pěkných brakách, kterých jsme mohli dát i víc." připomínal Krejčí některé zahozené šance, do nichž se jeho svěřenci dostali.

„Klíčovým momentem pro vývoj střetnutí byla gólová šance Mexičanů, kterou za nerozhodného stavu zlikvidoval brankář Trmal. Samotného by mě zajímalo, jak by se zápas vyvíjel, kdyby šli Mexičané do vedení a jak bychom se s tím popasovali. Stejně důležitý byl gól, který jsme dali z penalty a jenž nás uklidnil, což vygradovalo v druhou branku hned po změně stran," glosoval Krejčí vysoké vítězství.

Foto: Martin Gregor, FAČR

Česká reprezentační jednadvacítka rozdrtila na soustředění ve Španělsku o rok mladší soupeře z Mexika 4:0.

„Jsem hrozně rád za všechny kluky z realizačního týmu i za všechny hráče, které jsme na tento sraz povolali, protože zdravá konkurence není vůbec špatná a vytváří dobré klima v týmu. Myslím, že všichni kluci ukázali charakter a chemii týmu. Pokud budou přistupovat dál ke všemu stejně zodpovědně a budou plnit to, co po nich chceme, budeme pro každého soupeře nepříjemní," netajil Krejčí, že někteří hráči mu přístupem předvedenými výkony příjemně zamotali hlavu.

„Řada kluků v klubech nenastupovala, nebo měla zdravotní problémy, což je třeba případ Ondry Šašinky. Ale i tak dal tři branky a prokázal střelecké schopnosti. A to samé platí i o ostatních," přiznal trenér jednadvacítky, že před červnovým srazem bude muset o nominaci hodně přemýšlet.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články