Hlavní obsah

Třikrát trefíš břevno a koupím ti herní konzoli, vsadil se otec se sedmiletým fotbalistou. Jak to dopadlo?

Birmingham/Praha

Myslel si, že to nedokáže. Sedmiletý fotbalista akademie Stoke City Fabian Charles je bezpochyby velký talent. Na tréninkovém hřišti v Stoke-on-Trentu v Anglii se o tom přesvědčil i jeho otec Chris. Ten svému synovi slíbil novou herní konzoli, když třikrát trefí břevno. Chlapec do svých tří pokusů dal zjevně vše.

Foto: Sport.cz

Sedmiletý fotbalista Fabian Charles řádí v akademii klubu Stoke City. Zdroj: Instagram Fabian Charles

Článek

„Máš tři pokusy, netrefíš se a nedostaneš večeři, zkus si to představit," začíná video slovy otce. Chlapec se podívá do kamery a pak začne pálit míče na branku.

První pokus trefil s přehledem a stejně tak druhý. Muž byl z vývoje nadšený, a tak zopakoval znění sázky. „Když se trefíš i potřetí, koupím ti novou herní konzoli," křičel na chlapce pobavený otec. Klučina se rozběhl a proměnil i svůj závěrečný pokus. Oba z toho měli evidentní radost. Sázka je sázka, takže teď bude míč na straně otce.

„Je mu sedm let, myslel jsem si, že neexistuje velké riziko," řekl Charles starší deníku Daily mail. „Absolutně jsem nečekal, že se mu to povede. Takhle se trefit je složité i pro profesionální fotbalisty," pokračoval otec. „Jediný problém je, že konzoli už má, takže si bude muset počkat, až vyjde nová generace," dodal otec šikovného chlapce.

Sedmiletý Charles je původem z Birminghamu. Do mládežnické akademie si ho vybral klub Stoke City hrající druhou nejvyšší anglickou soutěž. Chlapcova talentu si jsou mládežničtí skauti zřejmě dobře vědomi.

Reklama

Související témata: