Hlavní obsah

Stále to má v noze. Legendární Zidane předvedl během exhibice parádní fotbalovou ekvilibristiku

Praha

Zářil jako za mlada. Kopačky profesionálního fotbalisty sice dávno pověsil na hřebík a stal se úspěšným trenérem, jeho genialita v práci s míčem mu ale zůstala. Přesvědčit se o tom mohli návštěvníci úterní exhibice v malém fotbalu ve Španělsku. Při jednom ze svých kousků udělal Francouz z protihráčů udivený komparz.

Foto: Sport.cz

Zidane ze svého fotbalového umění nic nezapomněl.

Článek

Sedmačtyřicetiletý Zidane hrál v úterním exhibičním zápase za tým Real Madrid společně se svými syny. Přátelský duel organizovala jeho nadace Z5. Mistr světa z roku 1998 v jedné z akcí elegantním způsobem na pár doteků doslova protančil s míčem kolem udivených hráček druhého týmu a po souhře se spoluhráčem pěknou akci zakončil gólem.

Zidane kariéru ukončil před 13 lety po stříbrném mistrovství světa 2006. Fotbalová kreativita ho ale zjevně neopustila ani v sedmačtyřiceti letech. Brzy ho však čeká návrat k trenérským povinnostem. Real Madrid si od jeho příchodu na lavičku slibuje strmou cestu zpět na vrchol.

Francouz je čtyřnásobný vítěz Ligy mistrů. Tři ze svých triumfů získal na lavičce Bílého baletu. Jeden na hřišti v barvách stejného klubu ještě jako hráč. Zidane se chce během příštího ročníku soustředit hlavně na zisk titulu v La Lize.

„Neexistuje žádný zvláštní důvod k tomu, aby Barcelona takto dominovala na domácím poli," nechal se slyšet při jeho nedávném příchodu zpět do Realu.

Reklama