Hlavní obsah

Neymarův případ uzavřen. Policie nemá dostatek důkazů

Sao Paulo/Praha
Aktualizováno

Je z toho zřejmě venku. Vyšetřovatelé údajného znásilnění brazilským fotbalistou Neymarem tvrdí, že případ uzavřeli pro nedostatek důkazů. Neymara obvinila v květnu modelka Najila Trindadeová, fotbalista veškerá vznesená obvinění od začátku popíral.

Foto: Andre Penner, ČTK/AP

Brazilský fotbalista Neymar hovoří s novináři poté, co odpovídal na dodatečné dotazy policistů k případu údajného znásilnění modelky Trindadeové.

Článek

Případ znásilnění obletěl světová média poté, co proti fotbalistovi PSG vznesla obvinění šestadvacetiletá modelka Najila Trindadeová. Ta tvrdila, že na ni Neymar zaútočil v květnu v jednom z pařížských hotelů.

Neymar veškerá obvinění popřel a tvrdil, že ho žena vydírá. Případ se dostal na veřejnost v červnu, když vítěz Ligy mistrů zveřejnil na Instagramu video, v němž vysvětluje okolnosti případu. Brazilec poté publikoval i fotografie textové konverzace s modelkou.

Trindadeová následně vypovídala několik hodin na policii. Záběry, na nichž v náruči právníka opouští policejní stanici, doslova obletěly svět. Modelka se taktéž objevila v televizi, když poskytla rozhovor jedné z brazilských stanic. Kvůli rozporům v její výpovědi ji ale následně její právní zástupci opustili.

"Prověřili jsme všechny možnosti a nenašla jsem dost důkazů pro to, abych vznesla obvinění," řekla na tiskové konferenci vyšetřovatelka policie v Sao Paulu Juliana Lopesová Bussacosová. Policejní ředitel Albano David Fernandes doplnil, že vyšetřovatelé se nyní budou zabývat i tím, zda se žena nedopustila lživé výpovědi.

Prokurátoři nyní mají 15 dní na to, aby případ vyhodnotili. Neymara kauza s údajným znásilněním nemálo poškodila. Společně se zraněním, upadající formou a nejasnostmi ohledně pokračování v PSG jeho cena na přestupovém trhu v červenci údajně klesla až o tři miliardy korun.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín