Hlavní obsah

Ghanský hrdina mistrovství Afriky 2008 zemřel. Bylo mu pouhých čtyřicet let

Londýn/Praha

Smutná zpráva dorazila z Anglie. Bývalý fotbalový útočník Junior Agogo je po smrti. Hráč, který pomohl Ghaně ke třetímu místu na mistrovství Afriky v roce 2008, zemřel ve věku pouhých čtyřiceti let.

Foto: Profimedia.cz

Ghanský fotbalista Junior Agogo na archivním snímku z roku 2008.

Článek

Valnou část své kariéry strávil ghanský forvard na Ostrovech. Tam se objevil třeba v dresu Sheffieldu, Bristolu nebo Nottinghamu. Vyzkoušel si ale také skotskou ligu za Hibernian, hrál i v zámoří, na Kypru nebo v Egyptě.

Svůj nejdůležitější reprezentační gól dal Agogo na mistrovství Afriky v roce 2008, konkrétně ve čtvrtfinále proti Nigérii, v němž vstřelil vítěznou branku a výrazně se tak podepsal pod úspěch ghanských fotbalistů, kteří tehdy na šampionátu skončili na třetím místě. Za reprezentaci se v 27 zápasech celkově trefil 12krát.

Agogo byl hospitalizován už v roce 2015 poté, co utrpěl mrtvici, která ho výrazně oslabila. Stalo se tak pouhé dva roky po ukončení fotbalové kariéry. O svých zdravotních problémech promluvil v emotivním rozhovoru pro BBC před dvěma lety. V něm popisoval třeba své problémy s řečí.

Reklama