Hlavní obsah

Messiho geniální přímáky jsou moje zásluha! tvrdí Maradona

Proslulý Argentinec Diego Maradona si připisuje zásluhy na tom, jakým způsobem proměňuje přímé volné kopy hvězda Barcelony Lionel Messi. Legendární Maradona vedl Messiho na fotbalovém mistrovství světa 2010, kde Argentinci vypadli ve čtvrtfinále po drtivé porážce 0:4 od Německa. Tehdy prý došlo k velkému posunu u Messiho při zahrávání standardních situací.

Foto: Profimedia.cz

Lionel Messi a Diego Maradona na společném snímku z roku 2010

Článek

Lionel Messi je fenomenální fotbalista. K tomu, aby se stal obávaným exekutorem přímých volných kopů, ale potřeboval pomoc Diega Maradony. Alespoň to tvrdí bývalý kouč argentinské reprezentace, který jihoamerický výběr vedl na mistrovství světa v JAR v roce 2010.

Messi získal v témže roce Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu planety, Argentina ale vyhořela ve čtvrtfinálovém duelu s Německem, když prohrála 0:4. Podle Maradony byl tehdy Messi na vrcholu svých sil. Bez osmapadesátiletého Argentince by se tam ale barcelonská hvězda prý nikdy nedostala.

„Tehdy jsem měl k dispozici nejlepšího Messiho všech dob," nechal se slyšet Maradona v rozhovoru pro argentinská média poté, co ho jako nového kouče představil prvoligový klub z La Plata. „Tehdy přešel až pět hráčů, byl fenomenální, ale s přímáky měl tehdy problém. Když jsme skončili každý trénink, vzali jsme si ho stranou a trénovali," pokračoval ve vyprávění bývalý hráč Neapole.

„Tehdy se mě zeptal, jak jsem to dřív dělal. Řekl jsem mu, že je to jednoduché. Prostě musíš trefit balón přímo doprostřed. On řekl, že to přesně takhle dělá, ale pak pálil do míče a ten létal všemi směry. Řekl jsem mu, že to zvládne. A nyní už neumí minout branku," vysvětlil Maradona novinářům, kdo stojí za úspěchem Messiho přímých volných kopů.

Osmapadesátiletý Argentinec podepsal s klubem Gimnasia y Esgrima smlouvu do konce sezony, jeho úkolem bude zachránit tým mezi elitou. Maradonu čeká ostrý start. Debutovat na lavičce nového celku bude 15. září proti mistrovskému Racingu.

Reklama

Související témata: