Hlavní obsah

Fantastický Ibrahimovic. Slavný Švéd dosáhl neuvěřitelného milníku

Los Angeles/Praha

Mnozí hráči se po třicítce pomalu chystají na konec své kariéry. Ne ale Zlatan Ibrahimovic, který i ve svých 37 letech stále září a svými dovednostmi fotbalový svět pořád ještě baví a udivuje. Teď navíc dosáhl úctyhodné mety - od chvíle, co dosáhl třiceti let, vstřelil neuvěřitelných 300 gólů.

Foto: Kelvin Kuo, Reuters

Útočník Zlatan Ibrahimovic z LA Galaxy během utkání se Sportingem Kansas City (ilustrační foto).

Článek

Švédský útočník válí. I přesto, že mu táhne na čtyřicet, stále opakovaně ukazuje, že má svému týmu pořád co dát - v letošní sezoně se hráč LA Galaxy trefil už sedmadvacetkrát a v tabulce střelců MLS je druhý za Carlosem Velou.

V zápase proti Montrealu zaznamenal Ibrahimovic další, zatím nejčerstvější trefu a přispěl tak k výhře svého týmu 2:1. Pro Švéda měl navíc jeho nedělní gól ještě o něco zajímavější příchuť; proti kanadskému soupeři rozvlnil síť potřísté od chvíle, co oslavil třicáté narozeniny.

Velká spousta útočníků na metu tří set branek nedosáhne za celou kariéru. Ibrahimovic to zvládl za necelých osm let. Svých 300 tref od dosažení třiceti let sesbíral Švéd během štací v milánském AC, Paris Saint-Germain (kde vstřelil více než polovinu ze tří stovek branek po třicítce - konkrétně 156), Manchesteru United a také ve svém současném klubu LA Galaxy. Do kulaté dosažené mety je započteno samozřejmě i 34 gólů, které vstřelil po třicátém roce života v dresu švédské fotbalové reprezentace.

Reklama

  Plzeň - Zlín dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín