Hlavní obsah

Nedvěd a přátelé přispěli golfovým turnajem Nadaci Vize 97

Fotbalista Pavel Nedvěd a jeho přátelé ze světa sportu i společenského života v neděli v Hazlově na Chebsku odehráli charitativní golfový turnaj. Výtěžek ve výši 200 000 korun předal Nedvěd Dagmar Havlové pro Nadaci Vize 97 Dagmar a Václava Havlových.

Článek

Turnaje se vedle Nedvěda zúčastnili například Vladimír Šmicer, Jan Koller, František Straka nebo Karel Poborský. Podpořit nadaci svou účastí přijel například i muzikant Michael Kocáb. "Peníze byly jak od sponzorů, tak z osobních darů od kluků. Jsem rád, že to takto dopadlo. Jako startovní částka na první ročník je to myslím moc dobré," řekl po turnaji novinářům Nedvěd.

Peníze z výtěžku turnaje půjdou na sociální program Nadace Vize 97. "Rozdělujeme drobné příspěvky například na nákup dávkovačů léků nebo polohovací postele a podobně," řekla Havlová.

Nedvěd na turnaji několikrát zopakoval, že golf je pro něj forma odpočinku, který po letošní sezóně nutně potřebuje. "Bylo to super. Strašně dobře jsem si zahrál, i když mi to dnes moc nešlo. Bylo to fajn a rád jsem kluky viděl. Doufám, že ještě posedíme a probereme spoustu věcí. Máme málo příležitostí se vidět, ale právě golf nás spojil," řekl záložník turínského Juventusu.

Nedvěd z Chebska pochází, dětství prožil ve Skalné, která leží nedaleko hazlovského golfového hřiště. I proto si fotbalista tento areál pro svůj turnaj vybral. Navíc je od loňska členem místního klubu. Ke golfu má Nedvěd blízko i v Itálii; jeho dům stojí přímo na golfovém hřišti, u sedmé jamky.

Reklama