Hlavní obsah

Neštěstí. Fotbalista nepřežil automobilovou nehodu

Peruánský fotbalista Juan Pablo Vergara v pondělí podlehl následkům dopravní nehody, další dva kolumbijští hráči byli zraněni. Podle prvních informací mohlo za havárii špatné počasí, když cestovali na trénink.

Při automobilové nehodě zemřela hvězda peruánského fotbalu Juan Pablo VergaraVideo: Reuters

 
Článek

Čtyřiatřicetiletý Juan Pablo Vergara zemřel v nemocnici poté, co auto, které řídil, havarovalo v peruánském městě Puno. Vergara byla veteránem v místní lize a prošel několika kluby. Celou svoji kariéru odehrál v Peru. V této sezoně odehrál v Primera División za Deportivo Binacional 10 zápasů, vstřelil 4 branky a připsal si stejný počet asistencí.

Ve vozidle byli také kolumbijští hráči Donald Millan a Jeferon Collazos. Ti byli zraněni, lékaři předpokládají, že budou v pořádku. Podle místních médií byl Vergara třikrát operován, protože ztratil při nehodě hodně krve.

"Hráči jeli na trénink. Měli jsme trénovat odpoledne v tělocvičně. Někteří hráči žijí v Punu, další v Juliace. Cesta trvá asi 30 až 40 minut. Byl déšť a krupobití, tohle způsobilo, že Juan Pablo ztratil kontrolu nad autem a to se otočilo," citovala agentura Reuters trenéra Roberta Mosquera.

Reklama

Související témata: