Hlavní obsah

Manchester City - Manchester United 0:1Manchester City vyřadil United a bude obhajovat Ligový pohár

Fotbalisté Manchesteru City postoupili do finále anglického Ligového poháru, i když v semifinálové odvetě doma podlehli rivalům z United 0:1. První zápas ale svěřenci trenéra Pepa Guardioly vyhráli 3:1 a o trofej, kterou obhajují, se 1. března ve Wembley utkají s Aston Villou.

Foto: Jason Cairnduff, Reuters

Manchester City sice prohrál odvetné semifinále Ligového poháru s Manchesterem United 0:1, ale postup do finále slaví Citizens. Na snímku jsou kanonýr Sergio Agüero a manažer Pep Guardiola..

Článek

Manchesterské semifinále proti sobě postavilo celky, které vyhrály pět z předchozích šesti ročníků Ligového poháru. "Citizens" zvítězili v letech 2014, 2016, 2018 a loni, letos budou usilovat o sedmou trofej.

Hlavní postavou semifinálové odvety byl Nemanja Matič. Srbský záložník United nejprve v závěru první půle zdramatizoval dvojzápas přesnou střelou k tyči, jenže čtvrt hodiny před koncem dostal druhou žlutou kartu a hosté už v oslabení s výsledkem nepohnuli.

Aston Villa v úterý vyřadila Leicester, ve třetí minutě nastaveného čase o tom rozhodl egyptský záložník Trezeguet. Birminghamský klub přitom v lize bojuje o záchranu.

Anglický fotbalový Ligový pohár - semifinále, odveta:
Manchester City - Manchester United 0:1 (35. Matič). První zápas 3:1, postoupil Manchester City a ve finále se utká s Aston Villou.

Reklama

Související témata: