Hlavní obsah

Fotbalový reprezentant a jeho spoluhráč se stali oběťmi únosu, jejich kolega uprchl

Abuja/Praha

Jeli na výlet, jejich cesta ale skončila násilným trestným činem. Dva fotbalisté nigerijské národnosti Dayo Ojo a Benjamin Iluyomade byli v neděli uneseni na dálnici z Beninu do Owa v Nigérii. Dvojice cestovala do města Akure. V automobilu s nimi jel ještě třetí fotbalista, ten před únosci uprchl. Rodiny hráčů teď vyjednávají o výkupném.

Foto: Sport.cz

Fotbalový reprezentant Nigérie Dayo Ojo se stal obětí únosu. Rodina společně s klubem Enyimba usilují o jeho propuštění. Archivní foto

Článek

Nigerisjká fotbalová liga je přerušená kvůli pandemii nového typu koronaviru. Tři hráči jednoho z tamních celků včetně pětadvacetiletého reprezentanta Daya Ojoa chtěli využít volno k návštěvě města Akure, které leží poblíž stejnojmenné přírodní rezervace. Do cíle ale nedojeli, na dálnici je přepadli ozbrojení útočníci a dva fotbalisty unesli. Třetímu se podařilo utéct a zalarmovat úřady.

„Klub Enyimba oznamuje, že záložník Dayo Ojo byl v neděli unesen na dálnici Benin-Owo... Jsme v kontaktu s rodinou a usilujeme o zajištění propuštění hráče... Rodina žádá veřejnost o zachování soukromí a zároveň prosí o modlitby za jeho bezpečnost," vydal fotbalistův klub prohlášení na sociální síti Twitter.

Nigérie je na 17. místě v žebříčku zemí s největší mírou kriminality. Rostoucí počet únosů z posledních let se nevyhýbá ani vrcholovým sportovcům a známým osobnostem z fotbalového prostředí. Loni byli například uneseni a následně osvobozeni místní populární trenér Abdullahi Biffo nebo fotbalista Samuel Kalu.

Reklama

Související témata: