Hlavní obsah

Fotbalisté v MLS mohou zpátky na hřiště, ale zatím jen samostatně

Fotbalisté ze severoamerické Major League Soccer se budou moci ve středu 6. května vrátit do tréninkových center. Společná týmová příprava zatím možná nebude, hráči včetně českého reprezentačního útočníka Zdeňka Ondráška z Dallasu budou na venkovních hřištích trénovat individuálně.

Foto: Sport.cz

Zdeněk Ondrášek

Článek

Podle pátečního sdělení MLS je návrat fotbalistů do tréninkových center dobrovolný. Kluby musejí dodržovat přísná zdravotní opatření včetně pravidelné dezinfekce sportovního vybavení nebo měření teploty hráčům. Ti nesmějí využívat šatny, posilovny ani další vnitřní prostory, mimo hřiště jsou povinni nosit roušky a rukavice.

Všichni zúčastnění od sebe na tréninku musejí udržovat minimálně třímetrový odstup. Na hřišti se ve stejnou dobu mohou připravovat nejvýš čtyři fotbalisté.

Fotbalová sezona se v zámoří kvůli hrozbě šíření koronavirové nákazy přerušila 12. března. Ondrášek měl na jejím počátku střeleckou formu a skóroval za Dallas v obou zápasech.

Zákaz společné přípravy potrvá minimálně do 15. května. Zatím není jisté, zda se liga bude moci znovu rozjet 8. června, jak její vedení plánovalo.

Reklama

Související témata: