Hlavní obsah

Polský svaz zvolí pod dohledem FIFA nové vedení 30. října

CURYCH

Na chod Polského fotbalového svazu PZPN už s konečnou platností nedohlíží vládou dosazený správce. Dnes byl Robert Zawlocki definitivně odvolán a na odpoledním jednání polských vládních představitelů s mezinárodní federací FIFA a evropskou UEFA byla udělána za nedávným sporem symbolická tečka. Výsledkem schůzky bylo i potvrzení data voleb svazového předsedy na 30. října.

Článek

Páteční ujednání v sídle FIFA v Curychu bylo dalším krokem k naplnění dohody, kterou polská strana uzavřela s vedením světového fotbalu na začátku týdne poté, co kvůli vměšování vlády do řízení svazu pohrozila FIFA Polsku sankcemi. Ty mohly představovat kontumaci nejbližších kvalifikačních zápasů o postup na mistrovství světa včetně sobotního duelu s Českou republikou i odebrání pořadatelství mistrovství Evropy v roce 2012.

Nad průběhem voleb nového vedení bude dohlížet nezávislá komise složená ze zástupců polské vlády, FIFA a UEFA. Obě organizace jsou po volbách připraveny ve spolupráci s polským ministerstvem sportu nadále monitorovat situaci v polském fotbale. Podle dnešního prohlášení budou nové vedení podporovat i mu pomáhat v budování kvalitního managementu a rozvoje fotbalu v Polsku.

O post nástupce Michala Listkiewicze v čele svazu svedou boj bývalí vynikající reprezentanti Zbigniew Boniek a Grzegorz Lato, současný generální sekretář Zdzislaw Krecina a Tomasz Jagodzinski.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín