Hlavní obsah

Trenér Marseille Villas-Boas: Pokud nebudeme mít podmínky k pořádné práci, nemá to cenu

Praha

Trenér fotbalistů Marseille André Villas-Boas pohrozil odchodem, pokud vedení klubu neinvestuje do posílení kádru. Olympique v předčasně ukončeném ročníku francouzské ligy kvůli pandemii koronaviru skončil druhý a poprvé od sezony 2013/14 si zajistil start v základní skupině Ligy mistrů.

Foto: Profimedia.cz

Trenér Marseille Villas-Boas

Článek

"V Marseille se cítím dobře. Nechci se vrátit do Premier League, i když mi agent volal s nabídkami odtamtud. Jsem tady šťastný. Chci hrát s Marseille Ligu mistrů. Pokud ale nebudeme mít podmínky k pořádné práci, nemá to cenu," řekl bývalý kouč Chelsea nebo Tottenhamu francouzské rozhlasové stanici RMC.

"Nechci v Lize mistrů jen vydělat peníze. Pokud bychom tam byli jenom kvůli tomu, pak bych v klubu nechtěl zůstat. Chci vědět, kam se ubíráme, co můžeme dokázat a kolik můžeme investovat a jestli mě klub chce, nebo ne," uvedl dvaačtyřicetiletý Portugalec. Současný kontrakt mu vyprší po nadcházející sezoně.

"Nejdůležitější je, jestli lidé kolem mě jako sportovní ředitel Andoni Zubizarreta a ředitel skautingu Albert Valentin mají pravomoci, nebo ne. Musíme mít a chceme mít právo dělat rozhodnutí. Nemáme velký kádr. Musíme myslet na hráče, kterým v roce 2021 vyprší smlouva," prohlásil Villas-Boas, který v minulosti trénoval také Coimbru, Porto, Petrohrad a SIPG Šanghaj.

Reklama

Související témata: