Hlavní obsah

Materazzi vyhrál soud s dalším anglickým deníkem

LONDÝN

Italský fotbalista Marco Materazzi vyhrál soud s dalším britským deníkem, jenž popisoval jeho slavnou "hlavičkovou" aféru se Zinédinem Zidanem ve finále mistrovství světa v Německu. Poté co se letos v dubnu dočkal omluvy a nespecifikovaného odškodného na listu Daily Star, uspěli právníci pětatřicetiletého obránce i ve při s Daily Mail.

Článek

Materazzi žaloval tři britské bulvární deníky včetně The Sun za to, že označily jeho výroky, jimiž vyprovokoval Zidana k úderu hlavou, za rasistické. Například Daily Mail napsal, že italský obránce nazval francouzskou hvězdu alžírského původu "synem teroristické děvky".

Sám Materazzi zhruba rok po incidentu prozradil, že horkokrevného Zidana vyprovokoval vulgární narážkou na jeho sestru. "Raději bych měl tu děvku, co ji máš za sestru," citoval hráč Interu Milán svá slova v rozhovoru pro Gazzetu dello Sport.

Materazzi byl ve finále mistrovství světa na berlínském Olympijském stadiónu u všeho podstatného. Už v 7. minutě zavinil penaltu, kterou Zidane proměnil. Vysoký stoper svou chybu ještě do poločasu napravil a hlavou vyrovnal. V prodloužení pak přišel dnes již legendární Zidanův úder hlavou do Materazziho hrudi, který jeden z nejlepších fotbalistů světa odnesl vyloučením. Francie následně prohrála penaltový rozstřel a titul slavili Italové.

Reklama

Související témata:
  Dortmund - Atlético dnes 21 : 00
20240416T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. Atlético
Dortmund vs. Atlético
Dortmund
Atlético
  Barcelona - PSG dnes 21 : 00
20240416T21 : 00:00+0200
Barcelona vs. PSG
Barcelona vs. PSG
Barcelona
PSG