Hlavní obsah

Brazilský fotbalista Ronaldo se dohodl na smlouvě s Corinthians

RIO DE JANEIRO

Slavný brazilský útočník Ronaldo bude hrát za brazilský Corinthians. Dvaatřicetiletý fotbalista, který kvůli vážnému zranění kolena od února nehraje, se s klubem dohodl na roční smlouvě.

Článek

"Máme s Corinthians ústní dohodu, že tam bude Ronaldo hrát," řekl agentuře Reuters manažer dvojnásobného mistra světa.

Angažmá v Corinthians pro Ronalda znamená návrat do brazilské ligy, kde naposledy nastupoval v roce 1994 za Cruzeiro. Slavný klub ze Sao Paula se na smlouvě s dvojnásobným držitelem Zlatého míče dohodl krátce po návratu do nejvyšší soutěže. Corinthians loni sestoupili, ale po jedné sezoně ve druhé lize se mezi brazilskou elitu vrátili.

Ronaldo si v únoru v utkání italské ligy proti Livornu vážně poranil koleno, podrobil se operaci a od té doby zaujal spíš zprávami o svém boji s nadváhou. Bez angažmá byl od léta, kdy ho uvolnil AC Milán. Od srpna pak trénoval s brazilským klubem Flamengo.

Zájem o Ronalda projevily například Manchester City nebo Paris St. Germain, oba týmy ale kvůli hráčovu zdravotnímu stavu od jednání nakonec ustoupily. Naposledy bývalé hvězdě PSV Eindhoven, Barcelony, Realu Madrid a Interu Milán nabídla smlouvu italská Siena. Klub, kde působí český záložník Lukáš Jarolím, se Ronalda pokoušel zlákat odměnou 100.000 eur (asi 2,6 milionu korun) za každý vstřelený gól.

Reklama