Hlavní obsah

Ronaldo žádá fanoušky Flamenga, aby mu odpustili

SAO PAULO

Slavný útočník Ronaldo se pokusil usmířit fanoušky Flamenga, kteří mu mají za zlé, že podepsal smlouvu s jiným brazilským klubem Corinthians. Dvaatřicetiletý fotbalista totiž s Flamengem po vážném zranění kolena dlouho trénoval, ale nakonec odešel ke konkurenci.

Článek

"Pořád musím platit za chleba," citovala dvojnásobného mistra světa agentura AP. "Pořád budu fanouškem Flamenga, ale nikdy mi nenabídlo smlouvu," dodal Ronaldo, který s Corinthians podepsal roční smlouvu s opcí a měsíčně si přijde na 400 000 realů (asi 3,3 miliónu korun). Kontrakt také zahrnuje klauzuli, že ho dvojnásobný vítěz Zlatého míče může kdykoliv zrušit.

Ronaldo se v dresu Corinthians vrátí k fotbalu po dlouhé pauze. "To, že Corinthians mě a mému potenciálu věří, je pro mě jako světlo na konci tunelu," prohlásil. "Bude to těžké, ale je to moje velká šance vrátit se mezi elitu," dodal Ronaldo.

Dvaatřicetiletý kanonýr nehrál fotbal od února, kdy si v duelu italské ligy v duelu AC Milán s Livornem vážně poranil koleno a podrobil se operaci. S Flamengem trénoval od léta, které se útočníka ujalo, když byl propuštěn z AC Milán.

Reklama