Hlavní obsah

Ronalda přivítalo v Corinthians 6000 fanoušků

SAO PAULO

Brazilský fotbalový útočník Ronaldo byl v pátek oficiálně představen v týmu Corinthians, kde ho při prezentaci přivítalo 6000 fanoušků. Dvaatřicetiletý trojnásobný nejlepší fotbalista světa bude pobírat podle údajů místních médií zhruba 127 tisíc eur, tedy čtvrtinovou mzdu, na niž byl zvyklý v dobách největší slávy.

Článek

"Chci ukázat všem, že jsem zpátky a překonal jsem další velkou překážku," narážel brazilský kanonýr na zranění, které jej vyřadilo ze hry téměř na celý rok a italský velkoklub AC Milán s ním během regenerace neprodloužil smlouvu.

Přítomnost hvězdy s mimořádným platem na brazilské poměry by však neměla podle Ronalda přinést nějaké komplikace v podobě závisti. "S tím jsem se nikdy nesetkal. Jsem prostě jedním z hráčů se stejnými právy a povinnostmi. Nechci žádná privilegia," upozornil. "Jsem připraven unést velkou odpovědnost. Jsem si vědom toho, že po mě budou lidé požadovat více na tréninku i v zápase," dodal.

Ronaldo si v únoru v utkání italské ligy proti Livornu vážně poranil koleno, podrobil se operaci a od té doby zaujal spíš zprávami o svém boji s nadváhou. Od srpna pak trénoval s brazilským klubem Flamengo, jehož fanoušky si pobouřil podpisem smlouvy v konkurenčním Corinthians.

Reklama

  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň