Hlavní obsah

Béčko fotbalové Příbrami přišlo v divizi o 17 bodů

Béčko fotbalové Příbrami přišlo v tabulce divize A o sedmnáct bodů. Klub tak přišel o všechny body, které získal během sedmi utkání podzimní části soutěže, ve kterých útočník Vítězslav Škácha nastoupil se špatným názvem klubu na registraci.

Článek

Příbram původně za administrativní chybu z úvodu soutěže, kdy Škácha hrál na registrační průkaz se starým názvem klubu FK Marila Příbram místo nového 1. FK Příbram, dostala od sportovně-technické komise ČMFS (STK) pokutu 21 tisíc korun. Trest se však nelíbil pěti klubům (Vejprnicím, Klatovům, Loko Vltavín, pražskému Motorletu a Strakonicím), které se odvolaly. Odvolací a revizní komise (ORK) poté pokutu zrušila a kontumovala Příbrami výsledky všech zápasů, v nichž útočník nastoupil. Tým tak v tabulce spadl z druhého místa na čtrnáctou příčku.

"S tímto rozhodnutím se nemohu ztotožnit. Víťa Škácha byl vždy naším hráčem a při přejmenování klubu se nová společnost 1. FK Příbram stala samozřejmě majitelem všech fotbalových práv. Tuto situaci bude náš klub řešit tak, že se odvolá k civilnímu soudu, a bude věřit a čekat na spravedlnost," řekl příbramskému webu sportovní sekretář Petr Soucha. Jinou možnost než zamířit k civilnímu soudu příbramský klub nemá, protože proti rozhodnutí ORK se nelze odvolat.

Pokuty až do výše pěti tisíc korun dostali od STK také všichni rozhodčí, kteří pískali inkriminované zápasy a neprovedli dostatečnou kontrolu průkazů.

Reklama

Související témata: