Hlavní obsah

Máte zájem? Anglie hledá kouče fotbalové reprezentace přes inzerát

Londýn/Praha

Chcete trénovat anglickou fotbalovou reprezentaci? Tak odpovězte na inzerát. Ne úplně obvyklou metodu zvolil anglický svaz (FA) na to, jak najít následovníka Phila Nevilla v roli hlavního trenéra národního týmu žen. Zveřejnil inzerát s nabídkou práce na svazovém webu.

Foto: Profimedia.cz

Phil Neville u ženské reprezentace Anglie smlouvu neprodlouží. Kdo bude jeho nástupcem?

Článek

Už minulý měsíc FA oznámila, že Neville nebude ve své funkci, poté co mu příští léto vyprší kontrakt, pokračovat. Vedení tak již formálně začalo hledat nástupce. Před ním stojí velké výzvy v podobě příprav na EURO 2022 a následné mistrovství světa.

Jaké musí být vaše schopnosti, pokud se chcete o práci ucházet? Očekává se, že žadatel o místo kromě vlastnictví A licence UEFA umí „postavit vítězný tým, který respektuje hodnoty a filosofii FA".

Foto: Sport.cz

Anglický fotbalový svaz hledá trenéra pro ženskou reprezentaci.

Nevillův nástupce také musí umět „vytvořit týmovou kulturu zaměřenou na sebevědomí, soudržnost a pozitivní atmosféru". Dále také „vést vytváření prostředí pro vynikající výkony hráček i realizačního týmu, včetně zavedení silné týmové identity".

Uzávěrka pro zasílání žádostí je do 30. června.

Ze strany FA nejde úplně o bezprecedentní krok. Když se Gareth Southgate stal hlavním koučem mužské reprezentace, svaz rovněž zveřejnil na konci roku 2016 inzerát pro zájemce na po něm uvolněném postu kouče týmu do 21 let.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín