Hlavní obsah

V O2 aréně se při turnaji bavili hráči i patnáct tisícovek diváků

PRAHA
Aktualizováno

Třetí ročník halového turnaje Fortuna Víkend šampiónů je minulostí. Z prvenství a finanční prémie 500 tisíc korun se již podruhé v historii radovali fotbalisté druholigových Bohemians 1905. „Byla to pro nás vítaná konfrontace s předními mužstvy z české či slovenské ligy,“ liboval si trenér klokanů Pavel Hoftych po vyhraném finále.

Článek

Turnaj naplnil veškerá očekávání pořadatelů a poprvé v historii se podařilo pokořit hranici 15 000 platících diváků, kteří prestižní turnaj ve druhém lednovém víkendu navštívili. „Je to pro mě obrovské zadostiučinění,“ radoval se z návštěvnosti Zdeněk Lang z pořádající agentury.

„Pořád se posouváme kupředu. V příštích letech bychom rádi získali zajímavého soupeře z bundesligy, ale není to tak, že bychom brali kohokoli z německé nejvyšší soutěže, rádi bychom opravdu kvalitní tým,“ nastínil plány pro čtvrtý ročník Lang.

Změna systému přinesla více branek

Turnaj se oproti minulým dvěma letům nehrál s pěti hráči v poli plus brankářem, nýbrž pouze se čtyřmi hráči a brankářem. „Při novém systému padlo zhruba o polovinu více branek, než v minulém ročníku. Především sobotní dopolední skupina byla na branky hodně bohatá,“ řekl Lang.

Nový systém si pochvalovali i trenéři. „Při pět plus jedna by bylo více kontaktů u mantinelů a tudíž větší možnost nějakého zranění,“ všiml si kouč vítězných Bohemians 1905 Pavel Hoftych. Jeho protějšek z finálového klání mladoboleslavský Pavel Hapal byl za nový herní systém také rád: „Hráči měli více prostoru, a proto také padalo více gólů.“

Turnaj byl zpestřením přípravy

A jak trenéři turnaj brali? „Byla to pro nás vítaná konfrontace s předními mužstvy z české či slovenské ligy. Hra měla grády a spád. Kluci tu rádi hrají, příští rok bychom se turnaje chtěli opět zúčastnit a pokud možno zopakovat letošní úspěšný výsledek,“ přeje si Hoftych.

Spokojený byl i trenér Mladé Boleslavi Pavel Hapal. „Bylo to příjemné zpestření zimní přípravy. Halové turnaje jsem zažil už v Německu coby hráč. Tam byla vždy také vynikající atmosféra,“ zavzpomínal Hapal.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články