Hlavní obsah

Trezeguet už se do francouzské fotbalové reprezentace nevrátí

PAŘÍŽ

Fotbalový útočník David Trezeguet se definitivně rozhodl, že už nikdy nebude hrát za francouzskou reprezentaci. Jednatřicetiletý hráč Juventusu kvůli napjatým vztahům s trenérem Raymondem Domenechem skončil po loňském mistrovství Evropy, na němž nehrál, nicméně v prosinci uvedl, že svůj návrat zvažuje. Pro úterní vydání magazínu France Football však oznámil konec.

Článek

"S 'Les Bleus' je opravdu konec. Tohle rozhodnutí je jednoznačné a nezvratné, i když mě štve, že končím takovým způsobem," uvedl Trezeguet, jehož stále trápí to, že si nezahrál na Euru.

"Nějaký čas jsem o tom přemýšlel. Rozebral jsem si ty čtyři roky, které jsem strávil s Domenechem, především to, co se dělo před Eurem a po něm," uvedl Trezeguet. "Raymond Domenech je stále ve funkci a dělá věci stále stejně. I když si 60 miliónů Francouzů myslí, že by měl odejít, je tam pořád," uvedl útočník, jenž je s 34 brankami z 71 zápasů třetím nejlepším kanonýrem v historii francouzské reprezentace.

Domenech prý nedokáže čelit realitě

Střelec "zlatého gólu" ve finále evropského šampionátu proti Itálii v roce 2000 také Domenechovi vyčítá, že bezprostředně po vyřazení na loňském ME požádal před televizními kamerami svou přítelkyni o ruku. "Bylo by se mi líbilo, kdyby byl Raymond Domenech sebekritický a analyzoval důvody selhání. Ale ne, on místo toho požádá přítelkyni, aby si ho vzala. Tenhle člověk nikdy nedokáže čelit realitě," dodal Trezeguet.

Rodák z Rouenu zatím v této sezóně nehrál, protože se v září podrobil operaci obou kolen. V únoru by se však chtěl vrátit a plánuje za Juventus nastupovat i po roce 2011, kdy mu končí současná smlouva. "Teď jsem ztratil čtyři měsíce, ale získal jsem několik let. Chtěl bych vydržet tak dlouho jako Alessandro del Piero a Pavel Nedvěd," jmenoval své klubové spoluhráče, jimž je 34 a 36 let.

Reklama

Související témata: