Hlavní obsah

Ronaldo už nechce hrát v Evropě, ale rád by na MS

Trojnásobný nejlepší fotbalista světa Ronaldo chce ukončit kariéru v rodné Brazílii, o dalším působení v Evropě neuvažuje. Dvaatřicetiletý útočník, který se na začátku března po roční pauze vrátil na trávníky v dresu Corinthiansu, by si však rád zahrál příští rok na mistrovství světa.

Článek

Bývalý útočník Barcelony, Realu Madrid a obou milánských velkoklubů potvrzuje, že střelecký instinkt neztratil, ale po vážném zranění kolena stále není v optimální kondici. Sám si uvědomuje, že dostat se do výběru Carlose Dungy pro MS 2010 v Jihoafrické republice nebude nic jednoduchého. "Nejdřív musím nastřílet třicet gólů, teprve pak se vůbec mohu s trenérem Dungou bavit," uvedl Ronaldo v rozhovoru pro italský list Gazzetta dello Sport.

Pokud by se mu podařilo popáté startovat na mistrovství světa, mohl by vylepšit vlastní rekord patnácti vstřelených branek na finálových turnajích. Musí však zapracovat na fyzičce. "Během nucené přestávky jsem přibral jedenáct kilogramů. Osm už jsem tréninkem shodil, ale ty poslední tři na mě ještě čekají," prohlásil.

Dunga Ronaldův návrat do národního týmu nevyloučil. Dvojnásobný světový šampion v reprezentaci nastoupil naposledy v prohraném čtvrtfinále mistrovství světa 2006 proti Francii. "Ještě mu trochu chybí, aby na tom byl jako dříve, ale proč bych ho pak neměl nominovat?" řekl brazilské televizi.

Reklama