Hlavní obsah

Bývalý hráč Baníku pětkrát po sobě vykradl stejnou benzínku

OSTRAVA

Bývalý hráč dorosteneckého mužstva Baníku Ostrava skončil v minulých dnech v rukou policistů, kteří ho podezírají ze série osmi krádeží. Rozum přitom zůstává stát nad tím, že podle zjištění kriminalistů v pěti případech vykradl stejnou čerpací stanici v Ostravě-Porubě. O případu informovali ve čtvrtek ostravští kriminalisté.

Foto: Ondřej Lazar Krynek

Policie - ilustrační foto

Článek

„Jde o třiadvacetiletého muže, který vyrůstal ve velmi dobře zajištěné rodině. Dokonce až do svých dvaceti letech hrál fotbal za Baník. Pak se ale bohužel chytil špatné společnosti, dal se na drogy a začalo to s ním jít z kopce,“ popsal kriminalista Daniel Naivert, jak se ostravský fotbalový talent dal na šikmou dráhu.

Mladý zloděj, který si krádežemi pravděpodobně chtěl obstarat peníze na drogy, operoval především v Ostravě-Porubě. Vyhlédl si mimo jiné jednu z místních čerpacích stanic, která je na odlehlém místě a v noci je zde zavřeno. „Během tří měsíců se zde vloupal celkem pětkrát. Pobral cigarety, alkohol a peníze a utekl. Celkem škoda dosahuje asi 86 tisíc korun,“ řekl Naivert.

Majitel benzinové stanice řekl Právu, že provozovna je vybavena alarmem, který je napojen na bezpečnostní službu, a je zde i kamera. To však zloději vůbec nevadilo. „Neumím se vžít do duše takového člověka, který se stále vrací na stejné místo. Kamera přitom zachytila, že krádeží se dopouštěli dva zloději, není jim ale vidět do obličeje. Doufám, že chytnou i toho druhého a že už bude klid,“ řekl majitel stanice.

Dodal, že krádeže se na benzínce vždy odehrály v době mezi druhou a třetí hodinou ranní. „Rozbili okno, během dvou minut pobrali všechno, co se dalo, a ještě před příjezdem bezpečnostní služby zmizeli mezi stromy a utekli,“ řekl majitel, který už neví, jak má svůj majetek před nájezdy zlodějů chránit. „Jediné, co by přicházelo v úvahu, je dát na okna mříže. To by ale byla hodně vysoká investice,“ řekl majitel benzínky.

Reklama

Související témata: