Hlavní obsah

Omlazené Slavii silvestrovské derby pokazil Řehák, Sparta vydřela remízu

PRAHA

Tradice porušena. Slávističtí internacionálové nad 35 let v tradičním silvestrovském derby remizovali s fotbalisty Sparty 4:4 a nepřipsali si další vítězství v populárním zakončení fotbalového roku. Dvakrát se v omlazeném týmu Slavie trefil Kuka, poprvé nastoupili Šmicer a Ulich. Penaltu neproměnil slávista Řehák, sparťané srovnali třemi góly v závěru.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Sparťan Horst Siegl a slávista Vladimír Šmicer po tradičním silvestrovském derby

Článek

Do vedení šla Slavia v 9. minutě, Jaromír Jindráček doklepl do prázdné branky střelu svého spoluhráče. Chvíli předtím nedotáhl do gólového zakončení slibnou šanci sparťan Horst Siegl. Po deseti minutách Slavia kopala penaltu po třech rozích, Pavla Řeháka ale vychytal gólman Sova.

Slavia nasadila mladý tým, posílený o ještě nedávno prvoligové fotbalisty. Naopak překvapivě nedorazil trenér posledního mistra Karel Jarolím. Poprvé se v tradičním derby představil Vladimír Šmicer, který letos pověsil kopačky na hřebík. „Těšil jsem se hodně, je to něco nového. Moc jsem se ale nepřipravoval,“ řekl v rozhovoru pro ČT Šmicer. Sparta odpověděla Josefem Němcem, který také uspěl dorážkou do prázdné branky.

Sparťan Václav Budka a slávista Pavel Kuka během tradičního silvestrovského derbyfoto: Právo/Jan Handrejch

Opět do vedení šla Slavia po přesné střele Pavla Kuky, který v důrazném souboji poslal na zem Vrabce a pak zavěsil. Stejný hráč prokázal technickou zdatnost i o několik minut později, kdy upravil na 3:1. Další gól přidal Roman Janoušek, jemuž nezištně posunul míč Řehák.

Drtivý závěr Sparty 

Sparta snížila po penaltě za tři rohy, nezaváhal Zdeněk Svoboda. Parádní patičkou téměř z nulového úhlu upravil na rozdíl jediného gólu Josef Němec a opět Svoboda vyrovnal! Vzápětí byl za ostrý zákrok napomínán žlutou kartou Řehák Nejlepšími hráči byli vyhlášeni Pavel Kuka a Zdeněk Svoboda.

Sparťan Zdeněk Svoboda napadá slávistu Ondrejčíka během tradičního silvestrovského derbyfoto: Právo/Jan Handrejch

V zápase veteránů nad 50 let se Slavia rozešla se Spartou po remíze 4:4. Sparťané vedli 4:2, slávisté dvěma góly v závěru vyrovnali.

Silvestrovské klání tradičně přispělo na charitu, Dětský domov v Nymburce a Centrum zdraví u Bílého lva si rozdělí celkem 75 tisíc korun.

Silvestrovská derby fotbalistů v pražském Edenu:
Nad 35 let (bilance po utkání 16-4-4)
Slavia – Sparta 4:4 (1:1)
Branky: 24. a 33. Kuka, 9. Jindráček, 41. Janoušek - 14. a 35. Josef Němec, 35. a 37. Z. Svoboda. Rozhodčí: Zvonič - Vodička, Benát.
Slavia: Klíma - Medynský, Ondrejčík, Janů, Jeslínek, F. Veselý, Šmicer, Řehák, Kozel, Ulich, Luděk Zelenka, Kuka, Janoušek, Jindráček. Manažer: Mareš.
Sparta: Sova - Vrabec, Novotný, Straka, Horňák, Z. Svoboda, Baranek, Josef Němec, Siegl, Kočí, Černý. Manažer: Bartoň.
Nad 50 let (bilance po utkání 2-3-2):
Sparta - Slavia 4:4 (2:2)
Branky: 1. a 28. Denk, 13. Mlejnek, 35. J. Jarolím - 5. Čáp, 14. Hrdlička, 35. Lubas, 36. Beránek. Rozhodčí: Krondl - Vodička, Benát.
Sparta: Trněný - Kotek, Mlejnek, Vojta, Caudr, Denk, Raška, Berger, J. Jarolím, Pešice.
Slavia: Šimurka - Mareš, Beránek, Čičatka, Lubas, Hrdlička, Šimůnek, Peclinovský, Jebavý, P. Herda, Knoflíček, Čáp.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice