Hlavní obsah

Australská atletka si nechala odebrat prsní implantáty, chce běhat rychleji

Dvojnásobná mistryně světa v běhu na 400 metrů překážek Jana Pittmanová-Rawlinsonová si nechala odebrat prsní implantáty, aby posílila své šance na získání některé z medailí na olympijských hrách v roce 2012. Sportovkyně to uvedla pro australský tisk.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Atletika - ilustrační foto

Článek

"Chtěla jsem mít větší prsa, ale již jsem dostatečně dozrála, abych poznala sama sebe, abych si sama sebe mohla vážit, když se na sebe podívám do zrcadla," řekla šestadvacetiletá Australanka pro časopis Woman's Day.

"Nechci snižovat ani šance Austrálie. Chci se co nejvíce cítit jako atletka a vstoupit na startovní dráhu v Londýně v té nejlepší formě," uvedla šampiónka, jejíž soukromý život bývá pravidelně rozebírán na předních stránkách novin v její vlasti.

"Když jsem se podívala do zrcadla, viděla jsem jen svalnaté ruce, široká ramena a silné nohy," vysvětlila Pittmanová-Rawlinsonová, proč si nechala zvětšit ňadra.

"To jsou nezbytné předpoklady k tomu, aby člověk mohl dobře běhat, nedělají však ze mě přitažlivou ženu," uvedla a dodala, že nechce být jako "některé olympijské šampiónky, které se podobají mužům".

Pittmanová-Rawlinsonová, která získala titul mistryně světa v roce 2003 v Paříži a pak v roce 2007 v Ósace v Japonsku, musela loni v srpnu odstoupit od účasti na mistrovství světa v Berlíně kvůli poranění na zádech. Jiné zranění vedlo k její neúčasti na olympijských hrách v Pekingu v roce 2008.

Reklama