Hlavní obsah

Obránci ruply nervy, na tribuně napadl fanouška

Drážďany/Praha

Ruply mu nervy, viděl rudě. Prásk! Obránce německého Hamburku Toni Leistner zaútočil na fanouška, který během zápasu v Drážďanech hrubě urážel jeho rodinu. Do křiklouna strčil takovou silou, až se skácel k zemi. K bitce bylo blízko a do akce musela ochranka. „Byla to podpásovka. Hrubě urážel moji rodinu, moji ženu i dceru," obhajoval před médii útok fotbalista HSV. Jeho tým prohrál pohárový zápas 1:4.

Foto: Hannibal Hanschke, Reuters

Obránce německého Hamburku Toni Leistner (v bílém) zaútočil po utkání na fanouška, který urážel jeho rodinu.

Článek

Leistner šel do utkání pořádně motivovaný. Aby ne, vždyť od roku 2010 do roku 2014 působil v Dynamu Drážďany. Nakonec se ale utkání proměnilo v noční můru a je pravděpodobné, že hráče nemine disciplinární trest. Během duelu emoce ukrotil, ale jakmile zápas skončil, vyrazil si to s neurvalým křiklounem vyřídit z očí do očí.

Přeskočil reklamní panel a spěchal na tribunu. Na hrubé urážky odpověděl útokem. Fanouška tlačil agresivně před sebou, až skončil na zemi, už vypadalo, že jednou ranou incident neskončí a dojde k bitce. Ochranka však stačila zasáhnout a odvedla zuřícího hráče pryč.

Fotbalista i na svých sociálních sítích přiznal, že ho k útoku vyprovokovaly drsné urážky příznivců. „Ten zápas byl pro mě hodně emotivní. A když přišly ty urážky, prostě jsem se neudržel, ruply mi nervy," zopakoval třicetiletý hráč. "Vím, že jsem měl reagovat jinak, obvykle to zvládnu. Jsem táta od rodiny a měl bych být svým chováním vzorem. Udělal jsem chybu a omlouvám se," dodal.

Foto: Hannibal Hanschke, Reuters

Obránce německého Hamburku Toni Leistner (v bílém) zaútočil po utkání na fanouška, který urážel jeho rodinu.

Na tribunách Rudolf-Harbig-Stadionu se přitom sešlo 10 053 fanoušků, šlo o největší návštěvu na fotbale v Německu od doby, co platila omezení kvůli pandemii koronaviru.

Drážďanský klub vše následně okomentoval na sociálních sítích a chybu vidí na obou stranách. "Všichni milujeme fotbal a víme, že dokáže vyvolat velké emoce. Stane se, že někdo udělá chybu. Vy, fanoušci, byste měli projevovat větší pokoru a vděčnost. Toni Leistner je drážďanský kluk, který má srdce na správném místě a nikdy nezapomněl, odkud pochází. Toni, jsi tu vždy vítán!" uvedl na sociálních sítích.

Incidenty, kdy hráč napadne fanoušků přímo v ochozech, nejsou úplně časté. Asi nejznámější atak má na svědomí Francouz Eric Cantona, který v dresu Manchesteru United zaútočil v lednu 1995 na fanouška Crystal Palace kung-fu kopem.

Vše skončilo až před soudem, kde hráč vyfasoval nejprve dva týdny vězení, následně byl ale trest zmírněn na 120 hodin veřejně prospěšných prací a musel také zaplatit pokutu.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články