Hlavní obsah

Šestatřicetiletý Ortega se vrací do argentinské reprezentace

BUENOS AIRES

Šestatřicetiletý útočník Ariel Ortega se po sedmi letech vrací do argentinské fotbalové reprezentace. Trenér Diego Maradona hráče River Plate překvapivě nominoval k přípravnému utkání s Haiti, které Argentinu čeká příští týden.

Článek

"Po tak dlouhé pauze mám ohromnou radost. Reprezentace je pro mě maximum, kterého můžu ve fotbale dosáhnout," citovala agentura Reuters Ortegu, který za Argentinu naposledy nastoupil v roce 2003 v přípravě s Nizozemskem. Celkem má v národním týmu na kontě 86 zápasů a 17 gólů.

Ortega může pomýšlet na start na čtvrtém mistrovství světa v kariéře. Zahrál si už na šampionátech v letech 1994, 1998 a 2002. "Teď ale na mistrovství nemyslím. Jsem prostě rád, že mi Maradona dal šanci," řekl.

Bývalý hráč Valencie a Fenerbahce je dalším z více než stovky fotbalistů, které Maradona během osmnáctiměsíčního působení na lavičce Argentiny povolal. K Ortegovu návratu do národního týmu se schylovalo už loni na podzim před přípravou s Ghanou, tehdy se však zkušený forvard musel z nominace omluvit kvůli zranění.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Zlín dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín