Hlavní obsah

V korupční aféře figuruje i jméno šéfa komise rozhodčích Chovance

Aktualizováno

V textu obvinění v korupční kauze kolem zápasů ve druhé a třetí lize figuruje také jméno Jozefa Chovance. Předseda komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR podle serveru lidovky.cz po setkání s obviněným Romanem Rogozem změnil delegaci rozhodčích na květnový zápas Vyšehradu s Líšní.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

V textu obvinění v korupční kauze kolem zápasů ve druhé a třetí lize figuruje také jméno Jozefa Chovance

Článek

Zápas měla původně řídit trojice Ondřej Cieslar, Vít Melichar a Dan Vodrážka. Po schůzce byli staženi a místo nich delegováni Jan Cihlář s asistenty Pavlem Vlasjukem a Petrem Klupákem, kteří podle vyšetřovatelů dostali za ovlivnění výsledku ve prospěch Vyšehradu od Rogoze 150 tisíc korun. Duel skončil 1:1 a sudí peníze vrátili.

"Rogoz jako sportovní ředitel FC Slavoj Vyšehrad na schůzce konané na stadionu Evžena Rošického v Praze ovlivnil prostřednictvím Jozefa Chovance, předsedy Komise rozhodčích FAČR, změnu původně na uvedený zápas nominovaných rozhodčích na jím předem vybraného hlavního rozhodčího," citoval server lidovky.cz část obvinění.

Vedení Vyšehradu se od Rogozovy činnosti distancovalo. "Rád bych se vyjádřil, že s ohledem na současnou kauzu, týkající se vyšetřování, ve kterém je uvedena souvislost s FC Slavoj Vyšehrad: distancujeme se od jakýchkoli obvinění, související s vyšetřovanou činností pana Romana Rogoze," uvedl na Facebooku předseda představenstva klubu Jaroslav Klíma.

Obvinění jsou i rozhodčí Grimm a bývalý hráč Káník

Rogoz je jedním z 20 obviněných v kauze údajného ovlivňování výsledků zápasů nižších soutěží prostřednictvím rozhodčích. Mezi obviněnými je i místopředseda FAČR za Čechy Roman Berbr, který byl v neděli vzat do vazby. V ní podle médií skončili také Rogoz, rozhodčí Tomáš Grimm a bývalý ligový hráč Michal Káník.

FAČR kvůli aféře svolala na dnešní odpoledne mimořádné zasedání výkonného výboru. Předseda asociace Martin Malík na videokonferenci vystoupí s požadavky na řešení situace. Jedním z nich je podle spekulací médií i Chovancovo odvolání z čela komise rozhodčích.

Přinese kauza očistu do českého fotbalu?
Ano, vše se změní k lepšímu.
3,5 %
Ano, ale jen nepatrně.
18,8 %
Ne, je to prakticky vyloučeno.
77,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 40477 čtenářů.

Reklama

Související témata: