Hlavní obsah

Plíška těší obrat, ale mrzí zranění Ljevakoviče

Josef PešoutPrávo

Ještě dvacet minut před koncem fotbalisté Teplic prohrávali v děčínské skupině Tipsport ligy se „sousedním“ Ústím nad Labem o dva góly. A zdálo se, že se schyluje k vítězství posledního celku Gambrinus ligy nad favoritem. Jenže Tepličtí zabrali a třemi brankami v řadě dovedli zápas do vítězného finiše po výsledku 4:3.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Trenér Teplic Jiří Plíšek

Článek

„Otočit utkání je vždycky těžké, takže obrat má svůj význam. Ale pořád je to příprava a nezaujaté fanoušky mohlo potěšit hodně gólů. Pro diváky to bylo asi zajímavé,“ pravil teplický trenér Jiří Plíšek. Co vedlo ke zmíněnému obratu? „V prvním poločase jsme nedokázali proměnit šance. Po přestávce se v naší hře objevila daleko lepší finální kvalita, podpořená klidem v koncovce,“ hodnotil kouč.

Stínem zápasu bylo zranění záložníka Ljevakoviče. „To bohužel patří k fotbalu. Úmysl ze strany soupeře bych v tom neviděl. Chci věřit, že se „Ljeva“ dá znovu do pořádku. Má těžký výron a doba léčení se těžko odhaduje,“ konstatoval Plíšek.

Vyzkoušel spoustu mladíků a s dalším doplňováním kádru nepočítá. „Hráčů máme dostatek, abychom si mohli vybírat, kdo se vejde do sestavy,“ dodal teplický trenér.

Ústí získalo Lamešiče

Ústí nad Labem dvakrát vedlo o dva góly. „Takže ztráta náskoku mrzí. V prvním poločase útočníci Svátek a Gibala dali po brance, což bylo pozitivní. Po prostřídání naše hra nebyla optimální,“ viděl trenér Svatopluk Habanec.

Tým už získal první posilu pro jaro - bosenského záložníka Mario Lamešice, který naposledy působil v řeckém OFI Kréta. Na zkoušce jsou v Ústí kromě zmíněného Jana Svátka ještě brankář Přemysl Kovář z Liberce, záložník Martin Holek a útočníci Tomáš Mica a Dán Miki Kjeldsen. „O tom, kdo zůstane, bych chtěl rozhodnout před soustředěním v Roudnici nad Labem. Chybí nám ještě momentálně zranění Džuban, Hyčka, Veverka a Tomáš Krbeček,“ uvedl kouč.

O návrat do první ligy se pokouší Jan Svátek, který předtím hrál nejvyšší soutěž v Jablonci a Českých Budějovicích. „V Jablonci jsem zažil jako spoluhráče Fukala, Baranka, Homolu, Webra a další kluky. Dodnes jsem v kontaktu s Loučkou. Zkoušku v Ústí beru jako poslední možnost se vrátit a udělám pro to všechno,“ povídal fotbalista, který byl v létě na testech na Kypru a závěr podzimu ho zastihl v dresu divizních Votic. „Proti Spartě jsem v poháru neproměnil šance, což nás stálo lepší výsledek,“ shrnul svoji poslední štaci.

Reklama

Související témata: