Hlavní obsah

Zraněný Neymar má pomoct Brazílii alespoň v jednom zápase

Rio de Janeiro/Praha

Útočník Neymar byl navzdory zranění povolán do brazilské fotbalové reprezentace před pokračováním kvalifikace mistrovství světa. Jeho zaměstnavateli Paris St. Germain se to nelíbí. Kouč francouzských šampionů Thomas Tuchel v minulých dnech uvedl, že je vyloučené, aby Neymar mohl v nadcházejících zápasech za Brazílii nastoupit.

Foto: Stringer, Reuters

Fotbalová hvězda Brazílie Neymar

Článek

"Kanárky" čeká 13. listopadu utkání s Venezuelou a čtyři dny nato budou hrát proti Uruguayi. Lékař brazilského výběru Rodrigo Lasmar věří, že po intenzivní léčbě by Neymar mohl druhý zápas stihnout. "Budeme ho pečlivě sledovat," řekl doktor.

Nejdražší fotbalista historie si na konci října v utkání Ligy mistrů proti Basaksehiru poranil přitahovač stehenního svalu. Podle Tuchela by měla jeho rekonvalescence trvat minimálně do konce reprezentační pauzy.

Minulý měsíc se Neymar v kvalifikaci mistrovství světa blýskl hattrickem proti Peru (4:2) a s 64 góly předstihl v pořadí nejlepších střelců brazilské reprezentace Ronalda. Před ním je už jen legendární Pelé se 77 brankami.

Reklama

Související témata: