Hlavní obsah

Sborná přišla kvůli choulostivému videu o kapitána Dzjubu

Z ruské fotbalové reprezentace byl před nadcházejícími zápasy vyřazen kapitán Arťom Dzjuba. Důvodem je choulostivé video, které se v sobotu rozšířilo na internetu. Podle ruských médií zachycuje muže nápadně podobného Dzjubovi při sebeuspokojování.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Arťom Dzjuba (vpravo) ze Zenitu Petrohrad v souboji s Matsem Hummelsem z Dortmundu v utkání Ligy mistrů.

Článek

Trenér Stanislav Čerčesov uvedl, že Dzjuba se v národním týmu neobjeví, aby byl ochráněn před negativní publicitou a tlakem, stejně jako reprezentace. "Dostane čas, aby se s tou situací vypořádal. Doufám, že tohle téma už se na našem srazu neobjeví," uvedl Čerčesov.

Dzjuba, který je s 26 góly ze 47 zápasů nejlepším současným střelcem sborné, dnes nastoupil v lize za Petrohrad proti Krasnodaru a pomohl Zenitu k domácímu vítězství 3:1. V závěru první půle sice neproměnil penaltu, pak se ale postaral o vítěznou branku a se sedmi góly vede tabulku střelců.

Po utkání na instagramu uvedl, že hrál nejtěžší zápas v kariéře. "Nejsem ideální, žádný člověk není bez chyb. Všichni jsme hříšníci. Jsem nesmírně vděčný všem, kteří mě v téhle těžké chvíli podpořili, včetně spoluhráčů, fanoušků na stadionu i úplně neznámých lidí," řekl Dzjuba.

Ruské fotbalisty čeká 12. listopadu přípravný zápas v Moldavsku a poté venkovní utkání Ligy národů s Tureckem a Srbskem.

Reklama

Související témata: