Hlavní obsah

VIDEO: Fanoušci zvolili Čecha, ve své anketě ocenili také Horvátha s Řepkou

V premiérovém hlasování českých fanoušků o nejlepšího fotbalistu roku uspěl brankář Petr Čech. Na dalších příčkách Tipsport Fotbalisty roku 2010 se ale vysoko objevili i hráči z tuzemské nejvyšší soutěže, třetí byl Pavel Horváth z Plzně a pátý sparťan Tomáš Řepka.

Foto: Milan Malíček, Právo

Plzeňský Pavel Horváth byl v hlasování fanoušků na třetím místě.

Článek

Fanoušci měli vůbec poprvé možnost zvolit nejlepšího českého hráče a na výběr měli pětadvacet jmen, která se dostala do užší nominace na základě hlasování fotbalové akademie tvořené hráči, trenéry, odborníky a internacionály, patronem ankety se stala sázková společnost Tipsport.

I její zástupci byli příjemně překvapeni velkým zájmem hlasujících. Od 10. ledna do 5. února se do hlasování zapojilo téměř 30 tisíc fanoušků, přičemž 83 procent tipujících byli muži, nejčastějším věkem korespondentů bylo 18 až 25 let.

Pořadí bylo stanoveno percentuálním ziskem z celkového počtu hlasů, v němž si vedl nejlépe Čech (32 procent), druhý byl Tomáš Rosický (11 procent). Toho hodně stíhal především Horváth (10 procent), příliš nezaostali ani Tomášové Necid (9) a Řepka (8). Největší zastoupení má Viktoria Plzeň, která dodala do elitní pětadvacítky kvarteto hráčů.

Pořadí top 10 ankety Tipsport Fotbalista roku 2010 očima fanoušků:
1. Petr Čech (Chelsea), 2. Tomáš Rosický (Arsenal), 3. Pavel Horváth (Plzeň), 4. Tomáš Necid (CSKA Moskva), 5. Tomáš Řepka (Sparta), 6. Milan Baroš (Galatasaray), 7. Michal Hubník (Olomouc), 8. Zdeněk Pospěch (FC Kodaň), 9. Tomáš Ujfaluši (Atlético Madrid), 10. Jaroslav Plašil (Bordeaux).

Reklama