Hlavní obsah

Fanklub uspořádal turnaj osobností i fanoušků reprezentace

Ve vynikající divácké kulise se v sobotu 19. února odpoledne v severomoravské Hale Opava odehrál premiérový turnaj v sálové kopané pořádaný oficiálním fanklubem české fotbalové reprezentace. Zhruba pět set návštěvníků přilákala přítomnost fotbalových legend jako Vladimír Šmicer, Horst Siegl nebo Ladislav Vízek. Slavnostní výkop provedl 1. místopředseda ČMFS Dalibor Kučera a 1. náměstkyně primátora Opavy Pavla Brady. Vítězem se nakonec stalo družstvo kapitána Ládi Šmicera, které ve finále porazilo jeden ze čtyř týmů fanklubu, ten z Čech.

Foto: Fanklub české fotbalové reprezentace

Vítěz turnaje v Opavě - družstvo Ládi Šmicera

Článek

Turnaj byl jednou z mnoha plánovaných aktivit fanklubu na podporu české fotbalové reprezentace. „Místo konání nebylo určeno náhodou, ale se záměrem přenést fotbalové akce pro fanoušky také na Moravu. Když můžou jezdit fandové z Moravy do Prahy, tak proč by fanklub nemohl zase přijet za nimi na Moravu,“ zdůvodnil Miroslav Vojtovič, manažer fanklubu.

Turnaj se konal za podpory ČMFS, který s fanklubem úzce spolupracuje. „Toto je přesně ten typ akce, kvůli které jsem za podpory Ivan Haška a Ládi Šmicera prosazoval navázání úzkého kontaktu s fanoušky národního týmu. Jejich prostředí totiž důvěrně znám, jelikož jsem s fanoušky české fotbalové reprezentace prožil nádherné chvíle při posledních vrcholných akcích, jako byly závěrečné boje mistrovství Evropy či světa. A právě o plánování akcí fanklubu, podpoře našeho reprezentačního mužstva, ale také například o transparentnosti ticketingu pro fanoušky jsme se mnohokrát bavili. Právě pravidelná setkávání příznivců národního týmu s takovými ikonami, jako Láďa Šmicer, Láďa Vízek či Horst Siegl jistě přispěje k tomu, že budeme mít hrdé fanoušky národního týmu, kteří ho budou podporovat nejen v dobách úspěšných, ale také v dobách, kdy se zrovna daří méně. A to byl můj cíl, když jsem tuto spolupráci s fanklubem jako 1. místopředseda ČMFS prosazoval na nejvyšší úrovni,“ uvedl Dalibor Kučera.

Čestný předseda fanklubu Vladimír Šmicer byl překvapen velkou návštěvou. „Když jsme turnaj plánovali, vůbec jsme netušili, do čeho jdeme, ale akce se vydařila na výbornou. Pomohla tomu nejen skvělá divácká kulisa, ale i skvělá hala i samotní hráči. Budu rád, když se z tohoto turnaje stane tradice a doufám, že už příští rok se mi podaří přivést do týmu další fotbalové osobnosti,“ uvedl Šmicer, jenž se obětavě podepisoval divákům, kteří vytvořili při improvizované autogramiádě na jedné z tribun opavské haly zhruba třicetimetrovou frontu.

Jednou z hrajících hvězd byl Horst Siegl. „Moc rád jsem přijal pozvání od Ládi Šmicera na tuto skvělou akci, která je zcela jistě prospěšná našemu fotbalu. Je naší povinností podporovat fanoušky a český fotbal, proto jsem se také akce zúčastnil. Navíc to bylo skvělé odpoledne v báječné atmosféře, a také se nám dostalo v Opavě vlídného přijetí,“ uvedl Horst Siegl.

V týmu osobností fanklubu se objevila, vedle Dalibora Kučery i ikona českého basketbalu, Petr Czudek. „Každý krok k tomu, aby se zvýraznila a zlepšila základna fanoušků v jakémkoliv sportu, je počin hodný chvály. Dnešní akce je toho důkazem a já to fotbalu a jeho fanouškům velmi přeji,“ dodal slavný opavský odchovanec.

Reklama

  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň