Hlavní obsah

Brazilci porazili Skotsko díky gólům mladíka Neymara

LONDÝN

Fotbalisté Brazílie bez potíží porazili v přípravném utkání Skotsko 2:0. Oba góly na londýnském Emirates Stadium vstřelil devatenáctiletý útočník Neymar a pomohl "Kanárkům" napravit předchozí dva prohrané zápasy bez vstřelené branky.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Brazilec Neymar dává gól Skotsku v přátelském utkání v Londýně.

Článek

Hráč Santosu poprvé skóroval dvě minuty před přestávkou. Na začátku druhého poločasu trefil Neymar břevno, v 77. minutě už ale 53 tisíc diváků vidělo druhý gól. Neymara fauloval záložník Charlie Adam a útočník nařízený pokutový proměnil. "Trochu jsme se obávali, aby to neskončilo debaklem, ale to se nestalo. Tým si s tím poradil dobře," uvedl skotský kouř Craig Levein.

Neymar si po utkání stěžoval, že mu fanoušci během zápasu rasisticky nadávali a hodili po něm prý i banán. "Hodně na mě pískali. Tahle rasistická atmosféra je opravdu ubohá," citovala útočníka agentura AP.

Brazílie, která prohrála dva předchozí přípravné zápasy shodně 0:1, v Londýně nastoupila bez řady hvězd. V týmu trenéra Mana Menezese chyběli Robinho, Ronaldinho, Kaká a zraněný Alexandre Pato. "Zápas jsme ovládali, to jsem čekal. Ale když přijdete o někoho, jako je Pato, tak je to risk. Ale tým to zvládl," řekl Menezes.

Výběr USA v New Yorku remizoval 1:1 s Argentinou, v jejímž týmu nechyběl nejlepší fotbalista světa Lionel Messi. Favorizovaní Jihoameričané se ujali vedení tři minuty před přestávkou po dorážce Estebana Cambiassa.

Domácí vyrovnali v 59. minutě, kdy argentinský gólman Mariano Andujar neudržel po přímém kopu Landona Donovana hlavičku Carlose Bocanegry a Juan Agudelo dorazil míč do branky. "Myslím, že jsme si zasloužili víc. Dobře jsme útočili a měli jsem dát víc gólů," řekl Cambiasso. "Ale zatím se sehráváme, takže na výsledku zase tak moc nezáleželo," dodal.

Přípravná fotbalová utkání:
Leiría: Portugalsko - Chile 1:1 (1:1). Branky: 16. Varela - 42. Matias.
Oakland: Mexiko - Paraguay 3:1 (3:0). Branky: 6. a 34. Hernández, 28. Guardado - 87. Riveros.
East Rutherford: USA - Argentina 1:1 (0:1). Branky: 59. Agudelo - 42. Cambiasso.
Londýn: Skotsko - Brazílie 0:2 (0:1). Branky: 42. a 77. z pen. Neymar.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Zlín dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín